Güncelleme Tarihi:
 ELVÄ°S FOTOÄžRAFLARI İÇİN TIKLAYINÂ
Elvis’in, 1958-1960 yılları askerde geçmiÅŸtir. 1957’de, ailesi ile yeni yılı kutlarken askere çaÄŸrıldı. Ailesi ona yakın olabilmek adına bir süreliÄŸine askerliÄŸini yaptığı yerin yakınlarına taşındı. Iki senelik askerlik dönemi boyunca plak ve sinema çalışmaları kesintiye uÄŸradı. Ancak, bu dönemde yokluÄŸunu aratmayacakÂkadar çok materyal vardı. Albüm ve single’ları o dönemlerde de yine listeleri yerinden oynatıyordu. 1960 senesinde, sivil hayata döndüğünde popülaritesinden hiçbir ÅŸey kaybetmemiÅŸti; yine bir numara, yine en sevilen sanatçılar arasındaydı. Asker Elvis, 6 aylık bir eÄŸitimden sonra, 18 ay için Almanya’ya gönderildi. Bu arada, annesi hepatit’ten dolayı öldü. Bu  hayatının belki de en acı olayıydı ve onu çok etkilemiÅŸti. Elvis askerlik için gittiÄŸi Almanya’da, Amerikan Deniz Subayları’ndan birinin kızı olan, 14 yaşındaki Priscilla ile tanıştı. Büyük bir aÅŸkla baÄŸlandığıÂPriscilla Beaulieu ile Mayıs 1967’de evlendi. Bu evliliÄŸinden, 1968 Åžubat’ında Lisa Marie adında kızları doÄŸdu. Elvis ve Priscilla’nın uyuÅŸturucu ve diÄŸer sorunları, birlikteliklerinin Ocak 1973’de son bulmasına neden oldu. Her ne kadar ayrılmış bile olsalar, daima birbirlerine yakın oldular. Elvis Presley’e göreÂPriscilla, onun yetiÅŸtirdiÄŸi bir çocuktu. Lisa Marie daha sonraları aileleri parçalanmış çocukların sorunlarını yaÅŸamadığını ifade etmiÅŸ ve çok mutluÂbir çocukluk geçirdiÄŸinden söz etmiÅŸtir.
VE KRAL ÖLÜR
Â
Askerden dönen Elvis, 1960’larda tekrar işine odaklanır. 1970’lerin başında performansı gitgide düşmeye başlamış, iyice kilo almıştı. Sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 1977 yılında Indianapolis’deki son konserinden sonra 16 Ağustos 1977 tarihinde öldü. 42 yaşında ölen Elvis Presley
Elvis Presley'nin Müzik Yaşamındaki "En"leri:
Billboard's Hot 100 listesine en çok şarkısı yer alan sanatçı (149)
Şarkıları müzik listelerinin başlarında en uzun kalan sanatçı (80)
En çok Platin Plak alan sanatçı (43)
En çok Altın Plak alan sanatçı (81)
En çok arka arkaya bir numaraya çıkmış hit şarkısı olan sanatçı ( 10 )
ELVÄ°S PRESLEY DEDÄ°Â KÄ°:
1971'de "Amerikanın En Başarılı On Adamı"ndan biri ünvanını alırken, "Şarkısız- Without a Song" adlı parçasından alıntı yaparak şöyle demiştir:
"Baylar bayanlar, ben çocukken çok hayal kurardım. Çizgi romanlar okur ve o kitaplardaki kahramanlar olarak hayal ederdim kendimi. Bir çok film seyrettim. Şimdi ben de filmlerde oynuyorum. Şimdiye kadar tüm kurduğum hayaller belki yüz kez gerçek oldu. Hayatta öğrendim ki; şarkısız gün son bulmaz, şarkısız insanın arkadaşı olmaz, şarkısız yollar bitmez. Bu yüzden şarkı söylemeye devam ediyorum."
Elvis Presley şu sözü deçok kullanırdı: "Anlamadığın şeyi eleştirme. O kimsenin neler yaşadığını bilemezsin."
1956'da, sahnedeki hareketlerinden bahsederken şöyle demiştir: "Bazı insanlar parmaklarını şıklatır, bazıları ayaklarını yere vurur, bazılarıysa öne arkaya eğilir. Galiba ben hepsini birlikte yapıyorum."
1972'de, "Elvis on Tour" röportajında şunları söylemiştir: "Sahneye ilk çıktığımda ölecek kadar korktum, heyecanlandım. Bütün bu bağrışmaların ne için olduğunu anlayamamıştım. Yaptığım garip hareketlerin farkında bile değildim, bana doğal geliyorlardı. Sahne arkasında duran menajerimin yanına gidip ne yapmam gerektiğini sordum. O da bana: ’Geri dön ve ne yaptıysan tekrar yap" dedi.’
Yine 1972'de, bir röportajında şunları itiraf etmiştir: "Şu sahne korkusu denen şeyi hiçbir zaman üzerimden atamadım. Ben her şovumda bunu yaşıyorum. Yaptığım işi çok düşünüyorum. Hiçbir zaman kendimi rahat hissedemiyorum ve etrafımdaki iş arkadaşlarımın da rahatlamasına izin vermiyorum. Dışarıda yeni bir kalabalığın, yeni bir seyirci grubunun olduğuna ve daha önce beni hiç seyretmediklerine inanıyorum. Böylelikle, her seferinde ilk defa sahneye çıkıyormuşum gibi hissediyorum."
1972'de, New York'taki Madison Square Garden şovunda şöyle demiştir: "Imaj bir şeydir, insan başka bir şey. Bir imaja göre yaşamak çok zor birşeydir."
Elvis Hawaii’deki bir röportajında şunu açıklamıştır: "Canlı konser vermek benim için çok heyecan verici bir iş; çünkü, bütün o kalabalığın elektriği sahneye taşınıyor. Canlı konserler benim işimin çok özel bir parçası."
1977'de son konserinden sonra da şunu söylemiştir: "Tekrar görüşene kadar Tanrı sizi korusun. Adios."
1960'LARDA POP VE ROCK MÃœZÄ°K:
1945 Ikinci Dünya Savaşı’ndan sonra 1946'ya kadar savaşta olan Amerikalı askerler evlerine dönmeye ve dört yıl ara verdikleri aile yaşamlarına devam etmeye başladılar. 1946/1947 senelerinde, Amerika’da, "Baby Boom" diye adlandırılan, bebek nüfusunda bir patlama oldu. Bu bebekler 1960'larda 18 yaşlarına geldiklerinde, Amerika tarihinde hiç bu kadar çok genç nüfusa sahip olmamıştı. Bu gençlik heyecan verici bir şeyler arıyordu ve Rock'n Roll'u keşfettiler.
50'li senelerin sonlarında Everlys, Elvis ve Roy Orbison gibi sanatçıların hitleri bulunmaktaydı. Pop müzik yeni vokal gruplar tarafından kontrol edilmekteydi. 60'lı gençlerin anne babaları o zamanlar Glem Miller, Benny Goodman, Count Basie, Jimmy Dorsey, Duke Ellington dinlemekteydiler. Aynı zamanda dört beş kişiden oluşan küçük caz toplulukları vardı. Nat King Cole, bu gruplardan birinde yer almaktaydı. Yine Bob Willis ve The Texas Playboys öncülüğünde Country ve Western tarzda müzikler yapılmaktaydı. Tam bu sıralarda