Güncelleme Tarihi:
İstanbul Kartal Yavuz Selim Ortaokulu’nda sabahın erken saatlerinde sınava girmek için okullarına gelen öğrenciler heyecanlı olduklarını anlatırken sınava katılanlar arasında ayağı ve eli alçıda olan da vardı, lenfoma hastası olan da. Parmağı kırıldığı için yazı yazdığı eli alçıda sınava girmek zorunda kaldığını söyleyen Ömercan Polat, “ Yapacak bir şey yok” derken, ayağı alçıda, ellerinde değnekle sınava gelen Emir Hakan Şahin ise, “ Elimin kırılmadığına seviniyorum” dedi.
Öğrenciler içeride ter dökerken veliler de dışarıda onları bekledi. Hürriyet’e konuşan öğrenci ve velilerin TEOG ile ilgili düşünceleri şöyle:
Emir Hakan Şahin: Basketbol antrenmanları sırasında ayağımı kırdım. Sınava 5 gün kala böyle bir şey yaşadım. Devamsızlığım olmasın diye, derslerden geri kalmamak için okula geldim. Rapor almadım. Bu mazeret sınavlarına da girmeyeceğim. Biraz zor oluyor ama kendime güveniyorum. Elimi kırmadığıma seviniyorum. Çok çalıştım, amacım iyi bir Anadolu lisesi. Arkadaşlarım bana yardımcı oluyor, merdivenlerden çıkmamı sağlıyor.
Özercan Polat : Boks maçı yaparken 3 gün önce parmağımı kırdım. İlk başta çok üzüldüm, psikolojim bozuldu. Çok endişelendim ama şimdi sınava giriyorum. Alçı mazeret sınavlarının olacağı güne kadar kalacağı için şimdi girmek istedim. Daha fazla stres yaşamamak ve arkadaşlarımla katılmak için. Ben kağıda sol elimle işaretledim. Gözetmen optik okuyucuya geçirdi. Sol elimle soruları çözmeye çalışacağım. Vakit kaybım olacak ama yapacak bir şey yok. Elimden geleni yapacağım. Kendime güveniyorum. Tek isteğim meslek lisesine gitmemek. Puana göre iyi bir Anadolu lisesine yerleşmek istiyorum.
Elif Düzgün: Geçen yıl hodkin lenfoma adı verilen bir rahatsızlık yaşadım. Bir yıl okula ara verdim. Çok zordu ama atlatıyorum. Bu yıl yeniden derslere başladım. İlk dönem sınavım güzeldi. Şimdi Türkçe testim de iyi geçti. Çalıştım. İyi bir liseye yerleşerek üniversitede çocuk gelişimi bölümünü okumak istiyorum.
Mercan Bülbül : İlk dönem sınavından 480 puan aldım. Bu dönem ise çok çalıştım. Gelecek puana göre Anadolu lisesi seçeceğim. En büyük korkum istemediğim okula gitmek. Açıkta kalmak gibi bir endişem de var.
Umut Akbaş: Kendimi sınava hazır hissediyorum. Çalıştım, ilk dönem düşük puan aldım. Bu yıl birinci sayısı çok olduğu için kaygılıyım.Onlar iyi bir liseye giderse istemediğim bir okula, meslek lisesine giderim diye korkuyorum. Geçen sene yerleştirmelerde, uzak okullara gidenler beni etkiledi.
Koray Bantmanz: İlk sınavda yüksel puan almamın öneminin çok farkında değildim. Şimdi ise geleceğimizin bir sınava bağlı olduğunu anladım. Asla meslek lisesine gitmek istemiyorum. Düşük puan alırsam istemediğim bir okula gider miyim diye düşünüyorum.
Filiz Yenitürk (Veli): Oğlum Birkan Yenitürk sınava katılacak. Beraber geldik. Ondan daha heyecanlıyım. Ben de sınava giriyor gibiyim. Çocuğum çalıştı başarı bekliyorum. Hedefimiz iyi bir lise. Ancak geçen yıl özellikle yerleştirmelerden dolayı kayıtlar için çok endişeliyim. Bu yıl ilk sınavda çok sayıda birinci çıktı. Öğrencilerin açıkta kalarak istemediği bir okula gitmesinden korkuyorum. İstediği liseye gitmezse çok üzülürüm. Geçen sene yaşananlar velileri çok etkiledi.
Fatma Birinci (Veli): Kızım içeride ben dışarıda dua ediyorum. Çok heyecanlıyım. Gece saat 03.00’ten bu yana ayaktayım. Tek isteğimiz başarılı bir sınav sonucu ile iyi bir okul. Kızım Zeynep Birinci, düşük puan alırsa hangi liseye gidecek diye endişe duyarım. Sınav sistemi çok değişiyor. Bu durumdan etkileniyoruz.