Edirne'de 17 polis adliyeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

Edirnede 17 polis adliyeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 15:14

Edirne'de 17 polis adliyeye sevk edildi

Haberin Devamı

Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de askeri darbe girişimi ardından açığa alınan, aralarında müdür yardımcısı ve emniyet amirlerinin de bulunduğu 17 polis ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Dün adliyeye çıkarılan 14 polis memuru ise serbest bırakıldı.
Darbe girişimi ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü’nde açığa alınan polisler arasında yer alan 17 polis salı günü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla gözaltına alındı. İfade alma işlemleri tamamlanan polisler geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Elleri önden kelepçeli olarak adliyeye alınan aralarında 2’nci ve 3’ncü sınıf emniyet müdürü ve emniyet amiri rütbeli polislerinde olduğu şüphelilerin savcılık sorgularına başlandı.
14 POLİS SERBEST
Öte yandan dün ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla ifadeleri alınarak adliyeye sevk edilen 3’ü kadın 14 şüphelinin sorguları gece saatlerinde tamamlandı. Polislerden 4’ü savcılık sorgusunun ardından, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 10 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!