Dünyanın ilk "çanta fırlatma şampiyonası"

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın ilk çanta fırlatma şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2012 17:28

Almanya’da ilk kez düzenlenen El Çantası Fırlatma Şampiyonası’nda 12 ülke yarıştı. Yarışmada ev sahibi Almanya birinciliği elde etti, Türkiye ise dereceye giremedi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Bottrop kentinde ilk kez düzenlenen Dünya El Çantası Fırlatma Şampiyonluğu’nda (Handtaschen Weitwurf Weltmeisterschaft - HTWWWM 2012) Almanya birinci gelirken, Türkiye dereceye giremedi.

Finalde İngiltere ile karşılaşan Almanya 1’inci “Dünya El Çantası Atma Şampiyonu” oldu. İlk kez düzenlenen Dünya El Çantası Atma Şampiyonası’nda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 12 ülke temsil edildi. Avrupa’nın önemli eğlence merkezlerinden biri olarak gösterilen Bottrop Movie Park içinde düzenlenen şampiyonaya, ev sahibi Almanya’nın yanı sıra İngiltere, İtalya, Hollanda, Polonya, Rusya, İsviçre, İspanya, Türkiye, ABD, Belçika ve Fransa ekipleri katıldı.

KALBİMİZ TÜRKİYE İÇİN ATIYOR

/images/100/0x0/55eabac5f018fbb8f892fe9e

Türkiye adına Dünya Şampiyonası’na Köln’den katılan Thomas Velly (20), Freddie Heithoff (22), Kai Franz (18) ve Lenard Huhn (14) isimli gençler ilk turda Hollanda ile eşleşti. Çok az sayı farkı ve şansız bir şekilde elenen gençler 53 puan topladı. Bir süredir arkadaşları ile birlikte Köln’de şampiyonaya hazırlanan gençlerden Thomas Velly babasının Ankaralı olduğunu belirtti. Şampiyonada ülkemizi temsil eden diğer gençler de Türkiye’yi sevdiklerini, kalplerinin Türkiye için attığını dile getirdiler.

Haberin Devamı

YARIŞMA KURALLARI
Eğlenceli şampiyonanın kurallarına göre, her oyuncu iki defa çanta fırlatma hakkına sahip. Atılan uzaklık puan olarak hesaplanıyor. Elde edilen en iyi atış dikkate alınarak takımın puanları toplanıyor. Dünya şampiyonluğunu elde eden ev sahibi Almanya’ya altın çantanın yanı sıra, her oyuncuya tur operatörü L’TUR tarafından  500 euroluk tatil çeki hediye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!