Terörle sınır ötesi mücadele hakkımız

Güncelleme Tarihi:

Terörle sınır ötesi mücadele hakkımız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 22:02

İstanbul’da düzenlenen Dünya Enerji Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Irak ve Suriye’de terörle mücadele hakkının olduğunu belirtti. Erdoğan, dünyayı Ortadoğu’ya barışı getirmek için el ele vermeye çağırdı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen 23’üncü Dünya Enerji Kongresi’nde yaptığı konuşmada dünyaya seslenerek Suriye ve Irak’ta teröre karşı birlikte mücadele etme çağrısı yaptı. Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadeleyi kendi toprakları dışında da yürütme hakkı olduğunu ifade etti.

HALEP VE MUSUL ÇAĞRISI

Suriye’nin Halep ve Irak’ın Musul kentlerindeki duruma dikkat çeken Erdoğan, “Dünyanın dört bir yanından gelen siz değerli devlet başkanlarına, siz kıymetli katılımcılara sesleniyorum. Suriye’ye, Irak’a, Ortadoğu’ya huzur ve barış getirmek için gelin el ele verelim. Halep’teki küçük bir çocuk şöyle ufka baktığında içi umutla dolmalı, ancak bugün Halep’te ufka bakan çocuklar sadece helikopterlerin ve uçakların kendilerini hedef alan bombalarını görüyor. Musul’da ufka bakan bir çocuk, özgürce gelecek hayalleri kurabilmeli, ancak bugün Musul’daki çocuklar ufka baktıklarında sadece DAEŞ zulmüyle, DAEŞ sonrası maruz kalma korkusu yaşadıkları mezhepçilik tehdidinin mukayesesini yapabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

HAYATİ ZORUNLULUK

Suriye’de çatışmaların durması ve insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için herkesi birlikte gayret sarfetmeye çağıran Erdoğan, “Musul’un, hem DAEŞ tehdidinden hem mezhepçilik baskısından kurtarılabilmesi için gelin birlikte mücadele edelim. Kongremizin temasında ifade edildiği gibi gelin barış için elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanalım, gelin yeni ufukları hep birlikte kucaklayalım” diye konuştu.

Türkiye’nin Suriye ve Irak’a ilgisinin en önemli sebeplerinden birinin DEAŞ, PKK ve YPG terör örgütlerinin Türkiye’ye yönelik saldırıları olduğunu söyleyen Erdoğan, “Madem ki, terör küresel bir sorundur. Ülkemizin bu mücadelesinde diğer devletlerden destek beklemek hakkımızdır. Bunun için kendi topraklarımızda nasıl yoğun ve başarılı bir mücadele yürütüyorsak, ülkemize yönelik terör tehditlerinin kaynağı durumundaki Suriye ve Irak’ta da aynı hakka sahip olduğumuza inanıyorum. Türkiye’nin, Suriye ve Irak’taki mücadelesi alelade bir tercih değil, hayati bir zorunluluktur. Dünyanın enerji kaynaklarının güvenliği de bu bölgelerin terör örgütlerinden ve teröristlerin faaliyetlerinden arındırılmasına bağlıdır” dedi.

Haberin Devamı

ASİL DURUŞUNUZ DERS VERENLERE ÖRNEK OLSUN

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dinleyicilere “Sizler bu hain terör eyleminden 3 ay sonra İstanbul’a gelerek ülkemize,  demokrasimize destek verdiniz... Teşekkür ediyorum. Umarım sizlerin bu asil duruşunuz hâlâ Türkiye’ye açık destek vermekten imtina eden, darbecileri bahane ederek bize demokrasi dersi vermeye kalkan birilerine örnek olur” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!