Rusya'dan ABD'ye yaptırım cevabı: Geri adım atmayacağız!

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan ABDye yaptırım cevabı: Geri adım atmayacağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2022 09:21

Rusya, ABD'nin yaptırım tehditleri karşısında geri adım atmayacağını duyurdu. Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada 'Gerginliği yaratanın Moskova değil, Washington olduğunu'nun altı çizildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko ise Rusya'nın ABD'nin 'Güvenlik Garantisi Önerilerini' içeren mesajına yanıt verdiği yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Haberin Devamı

Rusya'nın Washington Büyükelçiliği'nden iki ülke dışişleri bakanlarının gerçekleştireceği görüşme öncesi flaş bir açıklama geldi.

Büyükelçilik Facebook'ta yaptığı açıklamada 'Gerginliği yaratanın Moskova değil, Washington olduğunu'nun altı çizildi ve 'ABD yaptırımlarının tehditlerine geri adım atmayacağız' denildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile ABD'li mevkidaşı Antony Blinken bugün bir telefon görüşmesi yapacak. Görüşmede Ukrayna'daki son durumun ele alınacağı belirtiliyor.

İkili 21 Ocak'ta Rusya-Ukrayna krizini görüşmek için Cenevre'de bir araya gelmişti.

Yüz yüze gerçekleşen görüşme sonrası bakanlar basının önüne ise ayrı ayrı çıkmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Putin'i Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Batı'nın büyük ve koordineli yaptırımlarla tepki vereceği konusunda defalarca uyarmıştı.

Haberin Devamı

MOSKOVA'NIN CEVABI HALA HAZIRLIK AŞAMASINDA

Rusya, ABD'nin 'Güvenlik Garantisi Önerilerini' içeren mesajına yanıt verdiği yönünde çıkan haberleri yalanladı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko 'Bu rapor doğru değil' dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan bir kaynağa göre, Moskova'nın cevabı hala hazırlanıyor.

POLONYA'DAN UKRAYNA'YA SİLAH YARDIMI

Öte yandan, Polonya Ulusal Güvenlik Bürosu başkanı Pawel Soloch, Ukrayna'ya savunma silahları sağlamaya karar verdiklerini duyurdu. Varşova'nın hangi silahları göndereceği henüz belirtilmezken Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki Salı günü yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya taşınabilir hava savunma sistemleri (MANPADS) ve insansız hava araçları sağlayacağını duyurmuştu.

UKRAYNA DUYURDU: 2014'DEN BU YANA EN BÜYÜK DESTEK

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky Batı'nın askeri ve diplomatik desteğinin Kırım'ın ilhak edildiği yıldan bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi. Ukrayna parlamentosuna konuşan Zelensky, "Ukrayna'ya verilen destek 2014'ten bu yana koşulsuz en büyük orana ulaştı ve yardımlar devam ediyor" dedi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!