‘İlkeli duruş sergilenmeli’

Güncelleme Tarihi:

‘İlkeli duruş sergilenmeli’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2016 21:24

G-20 Zirvesi için Çin’de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda mesajlar verdi. Çin Merkez Televizyonu’na konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör ve mülteci sorununun küresel istikrarı tehdit eden sorunlar olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Teröristin hepsi kötüdür. Dolayısıyla bu terör odaklarına karşı hep birlikte bizim bir ilkeli duruş sergilememiz lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇİN Halk Cumhuriyeti’nin Hangcou kentinde bugün başlayan G-20 Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için bu ülkede bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Çin Merkez Televizyonu’na (CCTV) konuştu. Erdoğan, Türkiye’nin geçen yıl Antalya’da ev sahipliği yaptığı G-20 Liderler Zirvesi’nden bu yana öncelikli konu başlıklarından birinin kapsayıcılık, mülteci krizi ve terörle mücadele olduğunu vurgulayarak, “Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Teröristin hepsi kötüdür. Dolayısıyla bu terör odaklarına karşı hep birlikte bizim bir ilkeli duruş sergilememiz lazım” dedi.

TERÖR VE MÜLTECİ

Erdoğan, “Küresel istikrarı tehdit eden unsurlar şu anda bizim başlıca sorunumuz. Bunun bir tanesi terör sorunudur, bir tanesi de mülteci sorunudur” dedi. Zirvenin en önemli başlığının ‘kapsayıcılık’ olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Çin ekonomik açıdan güçlü bir ülke. Fakat ekonomik olarak güçlü olmak yetmiyor. Tabii ki bunu yerinde finansın yönetimiyle başarılı bir şekilde ispat ederse hem ülkeyi hem de halkını çok daha farklı, huzurlu, refah dolu bir geleceğe taşıması bakımından da önem arz ediyor. Bundan dolayı, ben G-20 zirvesinde başarılarla dolu toplantılar göreceğimize, yapacağımıza inanıyorum. Çin Halk Cumhuriyeti’nin yönetimini de tebrik ediyorum ve bugünlere gelmesinde emeği geçenleri de kutluyorum” dedi.

Haberin Devamı

STRATEJİK KONUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önceki demeçlerinizde, Antalya’daki G-20 zirvesinin en önemli sonuçlarından birinin dünya liderlerinin teröre karşı çok güçlü bir duruş sergilemesi olduğunu söylemiştiniz. Ama hâlâ Türkiye’nin ve birçok ülkenin hain terör saldırılarına maruz kaldığını görüyoruz. Terörle mücadele işbirliğimizi nasıl artırabiliriz?” sorusuna, bazı ülkelerin stratejik konumlarından dolayı teröre hedef olduklarını vurgulayarak şu yanıtı verdi: “Bazı ülkelerin stratejik konumları vardır, bundan dolayı bedel ödemektedir. Ama özellikle bu yeraltı madenleri konusunda zenginlikler vardır, bundan dolayı bunların üzerine gidilmektedir.”

ÇİFTE STANDART

Terör örgütlerine yönelik çifte standardın ortadan kaldırılması gerektiğini kaydeden Erdoğan, “Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Teröristin hepsi kötüdür. Dolayısıyla bu terör odaklarına karşı hep birlikte bizim bir ilkeli duruş sergilememiz lazım. Terörizmin içerisinde yer alan tüm örgütlerin hepsi lanetlidir. Biz olaylara böyle bakıyoruz ve mücadelemizi de bu şekilde veriyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şİ CİNPİNG’DEN FETÖ İLE MÜCADELEDE DESTEK MESAJI

- ÇİN Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping, 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını belirterek, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele konusunda Çin’in, Türkiye’nin yanında yer aldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Hangcou kentinde G-20 Liderler Zirvesi öncesinde Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra G-20 gündemi ele alındı.    

İŞBİRLİĞİNE VURGU

Şi Cinping, son derece başarılı geçen Antalya G-20 Liderler Zirvesi’nin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Hangcou’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Cinping, görüşmede, Türkiye’deki 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk hükümetine desteklerini ifade etti. FETÖ ile mücadele konusunda da Çin Halk Cumhuriyeti’nin Türkiye’nin yanında yer aldığının ifade edildiği görüşmede iki lider, küresel bir sorun olan terörle mücadele konusunda işbirliği ve koordinasyonun önemine dikkat çekti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!