Bakan Avcı: Hollanda bürokrasisinde FETÖ’cüler var

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı: Hollanda bürokrasisinde FETÖ’cüler var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 09:57

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda’yı, bürokrasideki FETÖ mensupları konusunda uyardı: “Bunlar gerçekten Hollanda bürokrasisinin emrindeler mi yoksa Pensilvanya’nın emrindeler mi? Bu soruyu hem FETÖ’cülere hem de kendilerine sormaları lazım.”

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, temaslarda bulunmak üzere geldiği Hollanda’da ülkede yaşayan Türk toplumu ve önemli turizm şirketlerinin temsilcileriyle yaptığı görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi. Görüşmelerde, Hollanda’daki Türk toplumunun sorunlarını ve beklentilerini ele aldıklarını belirten Avcı, şunları söyledi:

“Onların bizden beklentilerini dinledik. Bizim onlardan beklentilerimiz oldu, özellikle Türkiye’nin Hollanda’daki imajıyla ilgili. Başka ülkelerde de yürütülmekte olan sistematik bir dezenformasyon kampanyasının serpintilerini Hollanda’da görüyoruz. Resmi makamların dışında özlelikle sivil toplum kuruluşları da bu konuda bir direnç oluşturmalı. Onlar da zaten bugüne kadar her biri kendi alanlarında gerçekten çok yararlı çalışmalar yapıyor.

Haberin Devamı

Bakan Avcı: Hollanda bürokrasisinde FETÖ’cüler var

SİZLERE ÇOK GÖREV DÜŞÜYOR

Türkiye’den kaçan FETÖ mensuplarının Hollanda’da Türkiye aleyhinde kara propoganda yaptıklarını belirten Avcı, şöyle devam etti: “Türkiye’yle ilgili özellikle FETÖ operasyonları ve başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye’den kaçan FETÖ mensuplarının Hollanda’da da başka yerde de ama Türkiye aleyhine ve dolayısıyla Türk ekonomisi, Türk turizmi aleyhine maalesef çok sistematik bir kampanya yürüttüklerini ve çok tahripkar bir söylem içinde olduklarını öğreniyoruz. Bunlar tabii ilgili kamuoyuyla ve Hollanda makamlarıyla da paylaşılması gereken bilgiler, duyumlar. Biz devlet olarak paylaşıyoruz ama burada asıl iş Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızın temsilcisi olan sivil toplum kuruluşlarına ve burada faaliyet gösteren vatansever medya mensuplarına düşüyor. Sizin de bu konuda yaptığınız çalışmaları biliyoruz bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Yurtiçinde olduğu gibi yurt dışında da FETÖ’nün bütün bu çırpınışları boşuna. Bütün dünya Türkiye’de olup bitenlerden sonra bu örgütün iç yüzünü daha net görür hale geldi.”

2017 GÖRÜŞLERİ DAHA İYİMSER

Haberin Devamı

Hollanda’daki tur operatörlerinin Türkiye’ye ilişkin 2017 beklentilerinin 2016’ya göre daha iyimser olduğunu belirten Avcı, şöyle konuştu:

“Görüşülen tur operatörleri beklentilerine göre 2017 planlarını revize etmekte olduklarını söylüyorlar. Bizim verdiğimiz teşvikler nedeniyle hazirandan bu yana Türkiye’ye turist girişleri ciddi bir artış trendine girmişti. Teşviklerin uzatılacağının açıklandığı ağustos ayından bu yana kadar da ciddi bir artış görüldü. Bu görüntüye ve aldıkları verilere istinaden de tur operatörleri 2017 için daha iyimser planlamalar yapmaya başladılar.”

Tur operatörleri, Türkiye’deki terör olaylarının dışarıya çok abartılarak yansıtılmasından şikayetçi. Mesela birinin söylediği çok anlamlıydı. Diyor ki ‘Suriye’de olup bitenlerden bile Hollanda kamuoyunda birtakım insanlar etkileniyor. Zannediyorlar ki, Suriye’deki her olay İstanbul’a aynı şiddetle yansıyor. Biz böyle durumlarda İstanbul’la Suriye arasındaki mesafenin Amsterdam’la Barcelona arasındaki mesafeden çok daha uzak olduğunu, Suriye’de olup bitenlerin İstanbul’u, Antalya’yı etkilemediğini anlatmakta zorlanıyoruz’ diyorlar.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KİME HİZMET EDİYORLAR

Bakan Avcı, bir gazetecinin, Hollanda’ya kaçan FETÖ mensuplarının sayısını sorması üzerine ise şunları söyledi: “Sayı veremem ama benim özellikle Hollanda’ya yönelik uyarım, sadece bu kaçanlarla sınırlı değil. Bu kaçanları biz uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde gerekli girişimleri yapar Türkiye’ye getiririz. Ama bu Hollanda’yı rahatlatmaz. Hollanda’yı rahatlatacak olan asıl şu anda Hollanda bürokrasisinin içine Hollanda vatandaşı olarak da sızmış olan FETÖ mensuplarının Hollanda makamları tarafından tespit edilmesi ve gerekli tedbirlerin de zamanında alınmasıdır. En azından Hollanda makamları şu anda kendi kadrolarında Hollanda vatandaşı olarak çalışmakta olan ve bizim tespitimize göre de FETÖ üyesi olan bu kişilerle ilgili şu soruyu kendilerine ve bu kişilere sormalıdırlar; ‘Bunlar gerçekten emri kimden alıyorlar? Bunlar gerçekten Hollanda bürokrasisinin emrindeler mi yoksa Pensilvanya’nın emrindeler mi?’ Hollanda makamlarının bu soruyu ciddiye almalarını özellikle tavsiye ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!