Almanya’nın 4 kentinde aile ataşeliği açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya’nın 4 kentinde aile ataşeliği açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 10:52

Düsseldorf‘daki tanıtım programında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “Hedefimiz yurtdışında 7 müşavirlik, 13 ataşelikle hizmet zincirimizi genişletmek” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Düsseldorf kentinde yaklaşık iki sene önce açılan, Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği’nin tanıtımı yapıldı. Düsseldorf Başkonsolosluğu hizmet binasındaki ’Anadolu Salonu’nda düzenlenen tanıtım programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel ve çok sayıda davetli katıldı.

Tanıtım programına Grup Ahmet Sueda şarkılarıyla renk katarken; davetliler arasında yer alan koruyucu ailelere, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından teşekkür plaketleri verildi. Ataşeliğin tanıtım programı öncesi ‘Son Kale Türkiye’ gösterimi yapılarak,15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar anlatıldı.

YANINIZDA OLMAK İSTİYORUZ

Toplantıda konuşan Bakan Sayan Kaya, “Bakanlık olarak sorumluluklarımızı yerine getirmek için Almanya dan başlayarak hizmet zincirimizi bütün vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde genişletiyoruz. Hedefimiz yurtdışında 7 müşavirlik,13 ataşelikle başta Almanya olmak üzere yurt dışında yaşayan tüm ailelerimizin yanında olmak. Berlin, Paris, Brüksel, Stockholm, Londra, Oslo Lahey Büyükelçilikleri nezdinde 7 müşavirlik kuracak ve burada yaşayan vatandaşlarımıza çok daha yakından ilişki içinde olacağız. Ataşelik hizmetlerimizi bu yıl içinde Köln, Münih, Hamburg ve Stuttgart’ta açacağız” dedi.
Aile ve Sosyal İşler Bakanı’nın konuşmasından sonra örnek olarak gösterilen koruyucu ailelere plaketleri verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!