Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 00:001dk okuma
Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile görüşmelerde bulunmak için Ada’ya gelen Fransa Başbakanı Francois Fillon, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine karşı olduklarını bir kez daha tekrar etti.
Hristofyas da Başbakan Fillon ile görüşmesinden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlerleme kaydedilmeden görüşmelere başlanacağına dair bir taahhütte bulunmadığımızı belirtmek isterim" diye konuştu. Başbakan Fillon, Paris’in, Türkiye’nin AB ile imtiyazlı ortaklık kurmasını tercih ettiğini bir kez daha dile getirdi ve Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olmalarının, AB üyesi Kıbrıs’ta Türk askerlerinin bulunmasından kaynaklandığını öne sürdü.
Kıbrıs’ta ilerlemenin Türkiye’nin tutumuna bağlı olduğunu belirten Hristofyas ise Ankara’dan yakın zamanda aldıkları haberleri cesaret verici bulmadıklarını bildirdi. Hristofyas, Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olmadıklarını, ancak Ankara’nın öncelikle kendileriyle yeniden diplomatik ilişki kurması gerektiğini savundu.