Bombayı koydu, maratona katıldı

Güncelleme Tarihi:

Bombayı koydu, maratona katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2008 17:341dk okuma

Havalimanında bomba patlatarak 2 kişinin ölümüne neden olan terörist ertesi gün hiçbir şey olamamış gibi maratona katıldı.

Haberin Devamı

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havaalanı'nın park yerinde 30 Aralık 2006 tarihinde iki kişinin öldüğü bombalı saldırıyı düzenlemekle suçlanan terör örgütü ETA üyesi Martin Sarasola'nın saldırıdan bir gün sonra bir halk maratonuna katıldığı  ortaya çıktı.

Bask bölgesindeki San Silvestre de Azpeitia'da 31 Aralık 2006 tarihinde düzenlenen geleneksel halk maratonuna gerçek adıyla kayıt yaptıran Sarasola'nın koşu sırasında çekilen fotoğrafları bugün "Gaceta de los  Negocios" adlı gazetede yayınlandı.

Gazete, hakkında arama ve tutuklama emri bulunmasına rağmen ETA üyesi Sarasola'nın 31 Aralık 2007 tarihinde de koşuya katıldığının tespit edildiğini, hatta Sarasola'nın yanında Barajas'taki saldırıyı düzenleyenlerden  biri olarak gösterilen ve polisten kaçmayı başaran Mikel San Sebastian'ın da bulunduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Sarasola, Igor Portu adlı bir ETA üyesiyle birlikte 6 Ocak'ta yakalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!