Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2008 10:361dk okuma
Pakistan Seçim Komisyonu, 8 Ocak için planlanan seçimlerin erteleneceğini, yeni tarih konusunda siyasi partilerle görüş alışverişi yapılacağını açıkladı.
Komisyon yetkilisi Kanvar Dilşad, bugün yaptığı açıklamada, ertelemeyle ilgili kararı yarın alacaklarını kaydetti.
"
Seçim, ilke olarak erteleniyor" diyen Dilşad, "Siyasi partilerin temsilcileriyle danışma görüşmelerinin ardından yarın, seçimin tarihine ilişkin bir karar alacağız. Seçimin 8 Ocak'ta yapılması imkansız gibi gözüküyor" dedi.
Hükümet ve Seçim Komisyonu, eski başbakan ve Pakistan Halk Partisi lideri Benazir Butto'ya suikastın ardından çıkan olaylarda birçok seçim merkezinin ve evrakın tahrip olduğunu, bu nedenle seçim hazırlıklarının 8 Ocak'a yetişemeyeceğini savunuyor. Pakistan Halk Partisi ertelemeye karşı çıkıyor.