Güncelleme Tarihi:
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Türkiye, sahte pasaport taşıdığı tahmin edilen kişinin kimliğine ilişkin, Tayland makamlarından diplomatik kanallar aracılığıyla bilgi istedi.
Haberde, Türkiye'nin, diplomatik kanallardan bilgi gelmemesi üzerine, Interpol aracılığıyla Tayland makamlarından bilgi talebinde bulunduğu belirtildi.
DHA'nın haberine göre, Türkiye'nin Bangkok Büyükelçiliği ise zanlının Türk olmadığını belirtti.
Bangkok'ta kaldığı dairede bulunan ve sahte olduğu düşünülen pasaportlarda ismi Adem K. olarak geçen şüpheliyle ilgili son açıklama ise Tayland Genelkurmay Başkanı'ndan geldi.
AFP'ye konuşan Genelkurmay Başkanı Udomdej Sitabutr, evinde bomba yapımında kullanılan malzemeler de bulunan şüphelinin, sorgusunda yetkililerle işbirliği yapmadığını ve "gerçekten faydalı olacak bilgiler" vermediğini söyledi.
GÖRÜNTÜDEKİ KİŞİ Mİ
Olayı "Tayland'ın yaşadığı en kötü saldırı" olarak nitelendiren Başbakan Prayuth Chan-ocha, güvenlik kamerası görüntülerinde bir şüphelinin belirlendiğini açıklamıştı.
Tayland Genelkurmay Başkanı, yakalanan şüphelinin, "kesinlikle bombalı saldırıya karıştığını" ve güvenlik kamerası kayıtlarında görülen kişiye "benzediğini" belirtti. Udondej "Ancak şu an, bombacı o ya da değil diyemem" ifadesini kullandı.
DHA'nın haberinde, zanlının yakalandığı daireyi kiralayan kişinin aynı yerde dört dairesi bulunduğu ifade edildi. Söz konusu dairelerin, 27 Ocak 2014'ten beri Ahmet Mehmet Emin Ayşe adına kiralık olduğu bildirildi. Bu ismin de sahte olduğu tahmin ediliyor.
DHA, Taylandlı bir kadın tarafından kiralanmış olan 9106 no'lu odada da bomba ekipmanları bulunduğunu bildirdi.
Tayland polisi ve cunta yönetimi, saldırının uluslararası bir terör örgütü tarafından gerçekleştirilmediğini düşünüyor.
Kanal 3'e konuşan Tayland Emniyet Sözcüsü Prawut Thavornsiri, yakalanan şüphelinin, bir insan kaçakçılığı çetesine üye olduğuna inandıklarını belirtti. Prawut, "Bu çete, Tayland polisinin yasa dışı göçmenleri tutuklamasından rahatsız" dedi.