Güncelleme Tarihi:
Kayıp krizinin yaşandığı ilk günlerde etkisiz bir operasyon politikası izlemekle suçlanan Malezyalı yetkililer, tüm yolcularla ilgili araştırmalarını tamamladıklarını duyurdu.
Yapılan açıklamaya göre, 170'ten fazla kişiyle yürütülen soruşturmada yolcuların hiçbirinin şüpheli bir olayla bağlantısı bulunamadı. Fakat Malezya polisi, kaptan Zahari Ahmed Şah'ın (53), kendi evinde Hint Okyanusu açıklarında küçük bir adaya iniş yapmak üzerine tatbikat simülatörü kullandığını belirledi.
GELECEĞE DAİR TEK BİR TAAHHÜDÜ YOK
İngiliz Sunday Times gazetesinin yayımladığı habere göre, mutlu bir evlilik yürüttüğü düşünülen, dışadönük kişiliğiyle bilinen Şah'ın gerek sosyal gerekse de kariyer anlamında geleceğe yönelik hiçbir taahhütte bulunmaması da dikkat çekiyor.
Bu durum, geleceğe dair planları olan yardımcısı Farık Hamid ve diğer mürettebatla aykırılık gösteriyor.
Arkadaşları ise pilot Şah'ın bu simülatörü uçağı kaçırmak için kurmuş olması iddiasına şüpheyle bakıyor. Zira, arkadaşlarına göre Şah simülatör çalışmalarıyla ilgili Facebook'ta paylaşıma açık biriydi.
'MUHALEFETİ DESTEKLİYORDU'
Yine pilotun sosyal medya hesaplarında Malezya iktidarına karşı demokratik muhalefeti destekleyici paylaşımlarda bulunduğu, elektrikle ilgili onarımları gösteren beş ayrı video paylaştığı da belirlendi.
Gazete, pilotun ana şüpheli olarak görüldüğü soruşturma sonuçlarının kamuya açıklanmadığı bilgisine "Soruşturma sonuçları Güneybatı Asya hükümetleri ve havacılık sektörü yetkilileri paylaşıldı" ifadesiyle yer verdi.
Malezya polisinin ise gazeteye, soruşturmanın hâlen sürmesi gerekçesiyle herhangi bir açıklama yapmanın önyargıya gireceğini söylediği yazıldı.
TARİHİN EN GİZEMLİ HAVACILIK OLAYI
Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e seferi sırasında kalkıştan kısa süre sonra kaybolan Malezya Havayolları'na ait uçak, şimdiye kadar tek bir somut ipucuna dahi ulaşılamaması nedeniyle tarihin en büyük gizemli havacılık olayı olmaya aday görülüyor.
Avustralya'nın önderliğini üstlendiği okyanus üzerinde ve tabanındaki milyonlarca dolarlık uluslararası arama çalışmaları, şimdiye kadar sonuç vermiş değil.