Dortmund zirveyi sevdi

Güncelleme Tarihi:

Dortmund zirveyi sevdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2010 00:00

Almanya 1. Futbol Ligi'nde son haftalar heyecan zirvede.

Takipçisi Mainz iki kez yenik duruma düştüğü Mönchengladbach karşısında 3-2 galip geldi. Halil Altıntoplu Frankfurt evinde Hoffenheim'a farklı mağlup oldu. Nürnber'de sahasında Kaiserslautern'e 3-1 yenildi.

FREİBURG-DORTMUND: 1-2

Borussia Dortmund deplasmanda SC Freiburg engelini de zor da olsa 2-1 geçmesini bildi. Freiburg Badenova Stadı'nda konuk Dortmund karşısında 27. dakikada Hummels'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. 75. dakikada Başarılı bir oyun gösteren Nuri Şahinli Dortmund, 75. dakikada Lewandowski ile skoru eşitledi. Ömer Toprak'ın takım arkadaşı Mujdza'nın kendi kalesine gönderdiği golle Dortmund sahadan 2-1 galip ayrıldı. Bu sezon altıncı deplasman da galibiyetle dönen ve 11 maçtan beri yenilmeyen 34 puanlı lider Dortmund en yakın rakibiyle 7 puanlık farkı da korudu.

FRANKFURT-HOFFENHEİM: 0-4

Eintracht Frankfurt evinde 1899 Hoffenheim'a 4-0 yenilerek taraftarlarını şaşırttı. Commerzbank Arena'da Frankfurt ligde gol krallığında ilk sırada yer alan golcüsü Gekas ile maçın başlarında iki fırsatı gole dönüştüremedi. Hoffenheim ise 30. dakikadaki ilk atağında Vukcevic'in kafa golüyle 1-0 öne geçmesini bildi. 56. dakikada Halil'in kaleye giden şutunu hakem Hoffenheimlı futbolcunun eliyle çelmesini görmedi. Hoffenheim Boşnak İbisevic'in 69 ve 70. dakikalarda kontra atak golleriyle sevindi: 0-3. Maçın skorunu 90. dakikada Mlapa'nın golü belirledi: 0-4.

NÜRNBERG-KAİSERSLAUTERN: 1-3

Nürnberg konuk Kaiserslautern karşısında evinde farklı mağlup oldu: 1-3. Easy Credit Stadı'nda Kaiserslautern 4. dakikada Rivic ve 12. dakikada İlicevic'in şık kafa golüyle deplasmanda 2-0 öne geçti. 33. dakikada Lakic skoru 3-0 yaptı. İlkay Gündoğan ve Mehmet Ekici vasatk bir oyun ortaya koyarken 63. dakikada Mehmet'in yerine Mak girdi. Mak iki dakika sonra farkı ikiye indirdi: 1-3. 82. dakikada Nürnberg kaptanı Wolf kazanılan penaltıyı direğe nişanladı.

MÖNCHENGLADBACH-MAİNZ: 2-3

Mönchengladbach evinde ağırladığı Mainz'a 3-2 yenildi. 25. dakikada sakatlanan kaleci Wletko'nun yerine Mainz'da 39 yaşındaki Pieckenhagen beş yıl sonra tekrar Bundesliga'da kaleye geçti. 37. dakikada Mainz'da beyin sarsıntısı geçiren Malik Fathi'de sakatlandı yerine Holtby oyuna dahil oldu. Mönchengladbach'ın 53. dakikada Reus ile bulduğu gole 64. dakikada Mainz,Schürrle ile karşılık verdi: 1-1. Reus'un 69. dakikadaki ikinci golüne 70 ve 88. dakikalarda iki gol atan Allagui Mainz'ı sevince boğdu.: 2-3.

HANNOVER- HAMBURG: 3-2

Hannover komşusu Hamburg'u son dakika golüyle yıktı. 3-2. Hannover'in 31. dakikada Stindl ile kaydettiği gole Hamburg 40. dakikada Bundesliga'da ilk gol prömiyerini yaşayan Son ile karşılık verdi: 1-1. İki komşu kentin derbi mücadelesinde Son kendisinin ve Hamburg'un ikinci golünü kafayla attı: 1-2. Hannover kaptanı Schulz'un şık rövaşata golüyle skora denge geldi: 2-2. Hanke maçın skorunu 90. dakikada attığı kafa golüyle belirledi: 3-2

SCHALKE-BREMEN: 4-0

Schalke evinde Bremen engelini rahat geçti.: 4-0. Veltins Arena'yı tıka basa dolduran 61 bin 673 kişi önünde 22. dakikada kaptan Metzelder'in kafa golüyle ev sahibi Schalke 1-0 öne geçti. 45. ve 54. dakikalarda iki gol kaydeden İspanyol yıldız Raul farkı üçe yükseltti.: 3-0. 71. dakikada Raul aşırtma bir şutla kendisinin üçüncü Schalke'nin dördüncü golüne imza attı: 4-0. Schalke bu galibiyetle eski günlere dönüşünü sinyalini verirken Bremen son beş maçtan galibiyet alamadı.

YARIN İKİ MAÇ

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 13. haftası Stuttgart-Köln, St. Pauli-Wolfsburg maçlarıyla tamamlanacak. Stutgart'ta Alman Milli Serdar Taşçı'nın sakatlığı sürüyor. Köln'de ise Taner Yalçın ilk 11'de oynamak istiyor. Deniz Naki'li St. Pauli ise Am Millerntor Stadı'nda Tolga Ciğerci'nin takımı "Kurtlar "lakaplı Wolfsburg karşısında üç puana odaklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!