Dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2017 14:09

Türkiye'nin dört bir yanından telefon dolandırıcılığı haberi geldi. Ancak dolandırıcılar bu kez 'dedelere' takıldı. İstanbul ve Bursa'da 91 ve 82 yaşındaki iki kişi dolandırıcıları kıskıvrak yakalattı. Bir dolandırıcı paraları camdan almaya çalışırken yakalanırken, diğeri ise kaçarken ayağını kırdı. Kendisini 'Güven Timlerinden polis Hakan' olarak tanıtan şüpheli tutuklandı.

Haberin Devamı

DOLANDIRICI AYAĞINI KIRDI, ALİ DEDE YAKALATTI

Bursa'da, telefonda kendilerini polis olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran bir çetenin üyesi, 82 yaşındaki Ali Başaran'ın polisle yaptığı işbirliği sonucu yakalandı.

Almanya'da işçi olarak çalışıp emekli olduktan sonra Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesine yerleşen Ali Başaran'ı (82) telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan biri kişi, terör örgütlerine yönelik operasyon yaptıklarını, operasyon kapsamında kendisinin 3 banka hesabında bulunan 32 bin liranın da terör örgütü mensuplarınca çekildiğini belirterek, bu durumdan haberdar olup olmadığını sordu.

"BUNLAR 10 KİŞİ YAKALATMAK İSTER MİSİN"

Başaran'ın söz konusu durumdan haberinin olmadığını söylemesinin ardından "Bunlar 10 kişi. Yakalatmak ister misin? Eğer istiyorsan biz ne söylersek onu yapacaksın" diyen şüpheli, "evet" yanıtını veren yaşlı adamdan para istedi.

Haberin Devamı

CEBİNDEKİ 300 LİRAYI DA VERDİ

Telefon görüşmesinin ardından bankadaki hesabında bulunan 12 bin lirayı çekerek buluşma yerine giden Ali Başaran, 12 bin lira ile birlikte cebindeki 300 lirayı da şüpheli H.Ç'ye bir poşet içinde teslim etti.

'ARSAYI SAT' DENİLİNCE ŞÜPHELEDİ

Bir gün sonra Başaran'ı yeniden telefonla arayan şüpheliler, bu kez "Biz senin adına para çekenlerin 8'ini yakaladık, ikisi kaldı. Üzerine kayıtlı arsa var mı?" dedi. Başaran'ın üzerine kayıtlı bir arsasının bulunduğunu söylemesinin ardından bunu satmasını ve parayı yine kendilerine getirmesini isteyen şüpheliler, yaşlı adamın şüphelenmesi üzerine, bu kez kendisini savcı olarak tanıtan bir kişiyle de görüştürdü.

"ARSAYI SATTIM GELİN PARAYI ALIN"

Telefon görüşmesinin ardından dolandırıldığını anlayan Başaran, oğlu aracılığıyla durumu polise bildirdi. Başaran, daha sonra güvenlik güçlerinin bilgisi dahilinde şüphelilerle yeniden irtibata geçti.

Şüpheliler, arsayı 140 bin liraya sattığını söyleyen yaşlı adama, tapu işlemlerinin ardından parayı kendilerine getirmesini istedi.

DOLANDIRICI KAÇARKEN AYAĞINI KIRDI

Bunun üzerine güvenlik güçleriyle birlikte içi kağıt parçalarıyla dolu bir poşetle dolandırıcıların verdiği buluşma adresine giden Başaran'ın yanına daha önce 12 bin 300 lirayı verdiği H.Ç geldi. Polisleri gören şüpheli H.Ç, söz konusu poşeti atarak kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında yaklaşık 3 metre yükseklikteki bir duvardan atlayan şüpheli, bacağının kırılması sonucu güvenlik güçlerince yakalandı.

Haberin Devamı

H.Ç'nin üzerinden 34 bin lira para ile 10 bin liralık ziynet eşyası ele geçirildi. Şüphelinin, Başaran'ın yanı sıra yine bir kadının da telefonla dolandırılması olayına karıştığı tespit edildi. Söz konusu paralar ve ziynet eşyaları sahipleri teslim edildi.

Bu arada güvenlik güçleri, dolandırıcı çetesinin diğer üyelerinin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, H.Ç hakkında, Bursa 15. Asliye Ceza Mahkemesinde "nitelikli dolandırıcılık" suçundan dava açıldı.

'PARAMI ALDIM AMA 300 LİRAM KALDI"

Başaran yaptığı açıklalamada, şunları ifade etti:

"Kim bile bile bu parayı teslim eder ki? 12 bin lirayla kalmaz bunlar, anlamışlar benim zengin olduğumu. Hakikaten ertesi gün aradılar, 'Satacaksın bu arsayı' dediler. İkna edemeyince, beni sözde savcıyla görüştürdüler, o da bana satmam için baskı kurdu, tehditler savurdu. '12 bin lira paramı yediniz helal olsun, savcı olsan para istemezsin, savcının, vatandaşın arsasıyla parasıyla ne işi olur? Beni bir daha aramayın' dedim. Tekrar aradılar ben de polisle işbirliğim sonucunda ne istiyorlarsa yapacağımı söyledim."

Haberin Devamı

Arsayı satmış gibi hareket ettiğini içi kağıt dolu poşetle dolandırıcının yanına gittiğini anlatan Başaran, "Sonunda yakalandı. Kaçarken bacağını kırmış. Paramın 12 bin lirasını aldım. 300 lirası kaldı. Ayrıca bana 600 liraya boşuna telefon ile hat aldırdılar. Bin liraya yakın zararım oldu." dedi.

96 YAŞINDA DOLANDIRICILARI YAKALATTI

İstanbul'da Kadıköy'de 96 yaşındaki bir kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

96 yaşındaki İ.B'yi arayarak kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, "FETÖ/PDY'ye banka hesabından para transferi yapıldı. Şüphelileri yakalamak için hesapta bulunan paraları çekin, görevli bir polis parayı almaya gelecek." dedi. Bunun üzerine 105 bin lirayı hesabından çeken İ.B, daha sonra dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu.

Haberin Devamı

'GÜVEN TİMLERİNDEN POLİS HAKAN...'

Kadıköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Şüphelinin parayı teslim almak için belirlediği adreste, içerisinde para süsü verilmiş zarfı almaya gelen ve kendisini "Güven Timlerinden Polis Hakan" olarak tanıtan şüpheli suçüstü yakalandı.

Şüphelinin, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından poliste kaydının olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

PARAYI CAMDAN ALIRKEN POLİSLER YAKALADI

Bursa’da, FETÖ yalanıyla dolandırıcılık yapan iki kişi, yaşlı çiftin 87 lirasını camdan teslim alırken, mahalleye pusu kuran polisler tarafından yakalandı. Bursa’da anne ve babasını arayan kişinin dolandırıcı olduğunu fark eden çocukları, ailesinin 87 bin lirasını kurtarmayı başardı.

Haberin Devamı

Olay merkez Osmangazi ilçesi Başaran Mahallesi'nde meydana geldi. Kendini polis ve savcı olarak tanıdan telefon dolandırıcısı, E.T. (60) ve N.T. (57) çiftini arayarak, hesaplarından FETÖ terör örgütüne para aktarıldığını söyledi. Uzun süre telefonu kapatmayarak ne yapmalarını gerektiğini belirten İ.K. (35), yaşlı çiftten hesaplarındaki bütün parayı gelecek kişilere teslim etmelerini istedi.

Uzun süre telefonda olan anne ve babasından şüphelenen çocukları, arayanların dolandırıcı olduğunu anlayınca polise ihbarda bulundu.

Polis ekiplerinin oyunu devam ettirmelerini istemesi üzerine, paraların tamam olduğunu belirten karı koca, İstanbul’dan yola çıkan M.E. (33) ve A.A.’yı (34) beklemeye başladı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri de evin etrafında tertibat aldı. Dolandırıcılar, yaşlı çiftin camdan uzattığı paraları tam alırken suç üstü yakalandı.

Yaşananları anlatan E.T. ve N.T. çiftinin oğulları G.T., “Durmadan babamın ve annemin arandığını görünce şüphelendik. Polisi aradık. Ekipler, bize oyunu sürdürmemizi istedi. Arayanlara paranın hazır olduğunu söyleyerek, polisle beraber beklemeye başladık. Parayı almaya geldiklerinde polis suçüstü yaparak yakaladı” diye konuştu.

Suçüstü yakalanan 2 kişi, emniyetteki sorgularının ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

FETÖ İLE KORKUTUP 150 BİN LİRASINI ALDILAR

Ordu'da kendilerini telefonda polis olarak tanıtan dolandırıcılar, ’FETÖ şüphelisisin’ diyerek korkuttukları 54 yaşındaki D.U.’nun 150 bin TL’sini aldı. MOBESE kamera kayıtlarını titizlikle inceleyen polis, 2 şüpheliyi yakaladı. Ele geçirilen 150 bin TL de sahibine iade edildi.

Olay Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde meydana geldi. Emekli D.U.’yu telefonla arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp ’FETÖ şüphelisi’ olarak korkuttu. Bankada bulunan parasının tamamını çekmesini ve gönderecekleri kuryeye teslim etmesini söyleyen dolandırıcılara inanan D.U., bankada bulunan 150 bin TL’sini çekerek bir poşete koyup gelen kişiye teslim etti. Daha sonra dolandırıldığını anlayan D.U. durumu polise bildirdi.

Ordu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, MOBESE kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelileri kısa sürede tespit etti. İlçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde bir eve düzenlenen operasyonda şüpheli S.Ç. (26) ile İ.Y. (19), paralarla yakalandı. 150 bin TL, D.U.’ya iade edildi.

Şanlıurfa’dan Ordu’ya geldikleri tespit edilen S.Ç. ve İ.Y. gözaltına alına alınırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!