Diyarbakır'da FETÖ'den işlem yapılan hakim ve savcı dosyaları Ankara'ya gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda FETÖden işlem yapılan hakim ve savcı dosyaları Ankaraya gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 15:42

Diyarbakır'da FETÖ'den işlem yapılan hakim ve savcı dosyaları Ankara'ya gönderildi

Haberin Devamı

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR,(DHA) - DİYARBAKIR Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında işlem yapılan hakim ve savcıların dosyaları Ankara'ya gönderildi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlattığı FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugüne kadar 580'i tutuklu toplam bin 200 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Haklarında işlem yapılan hakim ve savcıların dosyalarının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma ile birleştirilmesi için gönderildiği öğrenildi. Savcılık kaynakları, Kaymakam ve Vali yardımcıları ile ilgili dosyaların da önümüzdeki günlerde Ankara'ya gönderileceğini belirtti. Hakim, savcı ve mülki idare amirlerine ilişkin soruşturma ve yargılamaların Ankara'da devam edeceği, diğer şüphelilerin ise bulundukları illerde yargılanacağı ifade edildi. Savcılık kaynakları, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik soruşturmaların kısa sürede tamamlanarak, iddianamelerin yazılma işlemine başlanacağını ve yargılamalara kısa sürede başlanmasının planlandığını belirtti.
PKK/KCK SORUŞTURMASI
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK/KCK terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma da devam ediyor. Soruşturma kapsamında şimdiye kadar aralarında HDP ve DBP'li il ve ilçe başkanlarının da bulunduğu 55 şüpheli gözaltına alınırken, firari bazı şüphelilerin ise arama çalışmaları sürüyor. PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında dün DBP ve HDP'nin Diyarbakır'daki il ve ilçe binalarında yapılan arama ve el koyma işlemi de tamamlandı. Aramalar sonucunda suç delili olabilecek çok sayıda dijital malzeme ve belgeye el konuldu.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!