Diyarbakır'da darbe gecesi 3 hakim ve 1 savcı lojman duvarından atlayarak kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda darbe gecesi 3 hakim ve 1 savcı lojman duvarından atlayarak kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 15:07

Diyarbakır'da darbe gecesi 3 hakim ve 1 savcı lojman duvarından atlayarak kaçtı

Haberin Devamı

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA) - DARBE girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi Diyarbakır'daki hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanlarında FETÖ'cü oldukları ileri sürülen 4 hakim ve 1 savcının önce araçları ile lojman giriş kapısından kaçmak istediği, polisin izin vermemesi üzerine bu kez lojman duvarlarından atlayarak kaçtığı ortaya çıktı. Kaçan hakimlerden biri yakalanırken, diğer 3 hakim ve 1 savcının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Hakim ve savcıların kaçması ile ilgili bazı polisler hakkında ihmalden işlem yapıldığı öğrenildi.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bulunan bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi yaşanan olaylar ile ilgili detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Diyarbakır'da gece hakim ve savcıların kaldığı adliye lojmanlarında da hareketli saatlerin yaşandığı belirtildi. Diyarbakır Valiliği'nin talimatı ile adliye lojmanlarından o gece giriş-çıkış yasağı getirilirken, bazı hakim ve savcıların yaşanan olaylardan sonra önce araçları ile lojmandan çıkmaya çalıştı. Yakınlarının hasta olduğunu söyleyen bazı hakim ve savcıların lojman girişindeki polislerle tartıştığı ve çıkışın yasak olduğunu öğrenmelerinden sonra polislerden yazılı yasak emri istedikleri öğrenildi.
Kapıdan çıkamayacağını anlayan 4 hakim ve 1 savcının soruşturma kapsamında gözaltına alınmamak için adliye lojmanlarının duvarlarından atlayarak kaçtığı ortaya çıktı. Kaçan 4 hakimden biri yakalanırken, 3 hakim ve 1 savcının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı adliye lojmanlarından yasak olmasına rağmen 3 hakim ve 1 savcının kaçmasından dolayı oradaki görevli bazı polisler ve amirleri hakkında da işlem yapıldığı öğrenildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!