Diyarbakır Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığına devredildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 18:35

Diyarbakır Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi

Haberin Devamı

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,(DHA) - DİYARBAKIR Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na devredildi. Tabelası indirilen Asker Hastdanesi, Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'nin ek binası olarak hizmet verecek.
Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesiyle ilgili kararnamenin ardından Diyarbakır Asker Hastanesi, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na devredildi. Asker hastanesinde düzenlenen devir teslim törenine Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Kanğın ile askeri doktor ve hemşireler katıldı. Törende konuşan Kanğın, 26 ilde toplam 32 hastane ve 1 rehabilatasyon bakım merkezinin Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu bünyesinde çalışmalarına devam edeceğini belirterek, şöyle dedi:
"Bugün ülkemiz askeri sağlık hizmetleri ve sivil sağlık camiaları olarak bir tarihe tanıklık ediyoruz. Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, FETÖ davası sebebiyle devir alınan hastaneler ile karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Bu bağlanma esnasında eski alışkanlık ve iş akışlarının değişmesinden dolayı bir takım tereddütler oluşabilecektir. 1891 yılında kurulan, 125 yıllık bir tarihi olan Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Türkiye Cumhuriyeti Askeri Sağlık Hizmetleri'nin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılması düşünülemez. Aynı şekilde 1923 yılında kurulmuş olan Diyarbakır Asker Hastanesi de kapatılmayacak ve mevcut hastanemiz bünyesinde sağlık hizmeti vermeye devam edecektir. Askeri sağlık hizmetlerinin ülke güvenliği ve gizlilik gibi birçok vazgeçilmez özelliği vardır. Bunlar sağlık hizmetlerinin ertelenemezliği, devredilemezliği ve depolanamazlığı ilkelerine ek olarak, en az onlar kadar önemli unsurlardır. Askeri sağlık hizmetleri olarak standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra, saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, heyet ve rapor işlemleri, muharebe görevleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetleri elbette ki, hepimiz ve ülkemiz için çok gereklidir. Bu noktada unutulmaması gereken iki nokta vardır. Devletimiz bu hizmetleri kapatmıyor. Bu hastaneleri kapatmıyor. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir."
Genel Sekreter Kanğın, konuşmasının ardından askeri doktor ve hemşirelere çiçek ve çikolata dağıttı. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na devredilen Diyarbakır Asker Hastanesi'nin tabelası sökülerek yerine Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi ek binası tabelası asıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!