Diva-Sen Samsun İl Divan Toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Diva-Sen Samsun İl Divan Toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 10:43

Diva-Sen Samsun İl Divan Toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - DİN Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkanı Mustafa Çopursuz, Samsun İl Divan toplantısına katıldı.
Diva-Sen'in il divan kurulu toplantısı Samsun Öğretmenevi'nde yapıldı. Diva-Sen Genel Başkanı Mustafa Çopursuz'un yanı sıra toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Nihat Bayraktar, Şube Başkanı Osman Turhan, yönetim kurulu ve ilçe temsilcileri de katıldı. Atakum Temsilcisi Erdal Çaylan'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan il divan toplantısı, genel başkan yardımcısı Nihat Bayraktar'ın sunumu ile devam etti. Bayraktar, Diva-Sen'in Samsun'da hak ettiği seviyeye ulaşabilmesi için daha çok çalışmaya ihtiyaç olduğunu, bunun içinde birebir ziyaretlerin mutlaka hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Sendikacılığın bir sosyal birliktelik olduğunu ve bu nedenle iyi ve kötü günlerde bir ve beraber olmanın en iyi adresinin bu tür oluşumlarla daha da kuvvet kazandığına dikkat çekti.
Divan kurulu toplantısı daha sonra tüm temsilcilerin teker teker söz alarak problemleri dile getirdi. Genel Başkan Mustafa Çopursuz burada yaptığı konuşmada, "Sendikal ahlakın ve kültürün yozlaştırıldığı bir süreçten geçiyoruz, hakkı savunmak için yola çıkanların en büyük haksızlık yaptıklarını, liyakatin yerini kayırmacılığın aldığını hep beraber görüyoruz. Kardeşlikte esas olan değer yargılarının çok değiştiğini, bunun da en büyük göstergesinin rakamsal büyüme uğruna her yolu mübah görenlerin bir vebali olarak değerlendiriyoruz. 15 Temmuz FETÖ/PDY terör örgütünün darbe kalkışmasında Diva-Sen olarak herkesten önce tarafımızı dünyaya deklare ettik ve safımızı belirledik. Tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet anlayışı iliklerimize kadar işlemiş, vatanın ve mukaddes değerlerin dışında kalan her şeyi teferruat olarak görüyoruz" diye konuştu.
Konuşmasını diyanet çalışanlarının problemlerini dile getirerek sürdüren Genel Başkan Mustafa Çopursuz, "Nakil sınavlarında sözlü mülakatın kaldırılmasını, dolayısıyla nakillerin kıdem ve puan sistemine göre bilgisayar ortamında  gerçekleştirilmesini istiyoruz ki tüm olumsuz düşünceler ortadan kalksın. Aksi halde çalışma barışı tesis edilmeyecektir. Zira nakil sınavına girecek olanlar genelde bir referans bulma peşine düşmektedir bu da ifa ettiğimiz görevin ruhuna aykırıdır. Tüm bu problemler yeni ortaya çıkmış veya keşfedilmiş değildir. Uzun zamandan beri var olan bu sıkıntılar hala bir çözüme kavuşturulamadığına göre sendikal boşluğun var olduğu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Öyleyse var olan bu sendikal boşluğu Diva-Sen olarak doldurmaya talibiz ve bu uğurda kendimizi hazır kıta olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!