Denizli'deki demokrasi nöbetine dombralı final

Güncelleme Tarihi:

Denizlideki demokrasi nöbetine dombralı final
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 14:11

Denizli'deki demokrasi nöbetine dombralı final

Haberin Devamı

DENİZLİ'de, darbe girişiminin ardından Delikliçınar Meydanı'nda aralıksız tutulan demokrasi nöbeti, Dombro türküsünün ozanı Nogay Türkü Arslanbek Sultanbekov ve grubunun konseriyle tamamlandı.

Delikliçınar Meydanı'nda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 27 gündür tutulan demokrasi nöbetinin finali, Dombra şarkısının bestecisi ve yorumcusu Nogay Türkü Arslanbek Sultanbekov ve grubunun katılımıyla yapıldı. Nöbetin final gecesine; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve 10 binden fazla Denizlili katıldı.

Denizli halkına teşekkür eden Zolan, "Hepinizden Allah razı olsun. Bu kutsal yürüyüşte, demokrasinin yanında dimdik durarak; millet iradesine ve milletin adamlarına sahip çıkma noktasında üzerinize düşen vazifeyi fazlasıyla yaptınız. İlk gün tankların halkımızı ezdiği, bombaların atıldığı, insanlarımızın kurşuna dizildiği, 10 dakika sonrası ne olacağı belli olmayan bir anda bu meydanda bugünkü kadar kalabalık ve muhteşemdiniz. Artık bize düşen görev durmak yok, sizlere hizmet etmeye ve koşmaya devam. Artık dünyada bir numara oluncaya kadar, bu ülkeye göz dikenlerin karşısında dimdik durarak, FETÖ maşasını tutan kolları ve vücudu paramparça edinceye kadar durmak yok, çalışmaya devam" diye konuştu.

Mehter takımının marşlar söylediği, şehitler için duaların okunduğu demokrasi nöbetinin finalinde sahneye çıkan Arslanbek Sultanbekov, eski Türk destanlarından esinlendiği türküleriyle büyük alkış aldı. Sultanbekov'un tüm Türk dünyasında ses getiren Dombra türküsüyle birlikte nöbet tutanlar, aynı parça üzerine yazılan Recep Tayyip Erdoğan şarkısını söyledi. Başkan Zolan, Arslanbek Sultanbekov'a teşekkür ederek, horoz figürlü heykel hediye etti. Ayrıca mehter takımı marşlar söyledi, şehitler için dualar edildi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!