Demokrasi nöbeti bitti, meydanlar boşaldı

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi nöbeti bitti, meydanlar boşaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 11:59

Demokrasi nöbeti bitti, meydanlar boşaldı

Haberin Devamı

Zafer BARIŞ/KAYSERİ, (DHA) - FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi ardından meydanlarda başlatılan 'Demokrasi Nöbetleri' sona ererken meydanlar boşaldı, geriye bayrak, pankart ve bariyerler kaldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece yaptığı açıklama ardından başlatılan 'Demokrasi nöbetleri' sona erdi. Kayseri'de binlerce kişi her akşam ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nı doldurarak, nöbetlere destek verdi. Nöbetin sona ermesiyle birlikte Büyükşehir ile merkez Melikgazi ve Kocasinan Belediyesi'ne ait ekipler, Türkiye'nin en büyük meydanlarından biri olarak gösterilen Cumhuriyet Meydanı'nda temizlik çalışması yaptı. Bu sabah nöbet süresince meydana kurulan çadırlar sökülmeye başladı. Belediye ekipleri, meydanda yeni düzenleme çalışmaları yaparken, Atatürk Anıtı yakınında kurulan sahne ve ses sistemleri kaldırıldı. 27 gece onbinlerce kişiyi ağırlayan meydanda direklere asılan Türk bayrakları, bazı pankartlar, barikatlar ve idam isteklerini yansıtan sembolik darağacı kaldı.
Büyükşehir Belediye yetkilileri, 'Demokrasi nöbetinin' sona ermesi ile birlikte meydanda yeni bir düzenleme çalışması yapacaklarını, yürüyüş yollarını şık görünümlü ve kaymayan taşlarla kaplayacaklarını, bu sayede halkın daha modern, güvenli ve rahat bir meydana kavuşacaklarını bildirdi. Meydandaki yeşil alanlarda yapılacak düzenlemeler için çalışmalar da başladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!