Demokrasi Kürsüsü'nde ciltler doldu

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi Kürsüsünde ciltler doldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2016 13:53

Demokrasi Kürsüsü'nde ciltler doldu

Haberin Devamı

DENİZLİ Delikliçınar Meydanı'nda tutulan Demokrasi Nöbeti, 26 günü geride bırakırken, Büyükşehir Belediyesi'nin meydana kurduğu Demokrasi Kürsüsü'nde binlerce Denizlili duygularını paylaştı, darbe gecesi yaşadıklarını yazıp, demokrasiye olan inançlarını dile getirdi. Anı Defteri'nde bugüne kadar 8 cilt tamamlandı, 9. cilt kullanılmaya başlandı.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri içerisinde yapılanan FETÖ/PDY'nin darbe girişimine karşı Delikliçınar Meydanı'nda 26 gündür Demokrasi Nöbeti tutan Denizlililer, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin meydana koyduğu Demokrasi Kürsüsü'nde de anılarını ve duygularını paylaşıyor. Nöbet tutan Denizlililerin yoğun ilgi gösterdiği Anı Defteri'nde sekizinci cilt tamamlandı ve 9. cilt kullanmaya başlandı. Demokrasi Kürsüsü'nde anı defterine, milli iradeye olan bağlılıklarını paylaşarak, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını kaleme alan vatandaşlar yazdıklarıyla tarihe not düşüyor. Anı Defteri'ne binlerce Denizlili yaşadıklarını, duygu ve düşüncelerini yazdı.

Anı Defteri'nde 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan 12 yaşındaki kız çocuğu Nursena ise "Adım Nursena. Ben 12 yaşındayım. Darbenin olduğu gece zaten uyuyamamıştım 9'dan 11'e kadar. Sanki içime doğmuş. Sonra babam ve annem koşarak geldiler hemen haberleri açtılar. O gece ne kadar korktum anlatamam. Fakat buna rağmen hala dimdik ayaktayız. Korkmadan yıkılmadan Türk milleti olarak buradayız" cümleleriyle duygularını dile getirirken, vatandaşlardan Hüseyin Ütker de 15 Temmuz gecesini, "Uyuyordum. Babam , 'Kalk Delikçınar Meydanı'na gidiyoruz' dedi. 'Ne oldu?' diye sordum. 'Şerefsizler, darbe yapmaya çalıştı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan meydanlara çağırdı' dedi ve Delikçınar Meydanı'na geldik. Babam yeni ameliyat olmuştu. Topal bacağıyla milli iradeye sahip çıkmaya gelmişti. Yine geldik ve gelmeye devam ediyoruz" cümleleriyle anlattı.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!