Darbeci sanıkların taleplerine oybirliği ile ret (3)

Güncelleme Tarihi:

Darbeci sanıkların taleplerine oybirliği ile ret (3)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 19:56

Darbeci sanıkların taleplerine oybirliği ile ret (3)

Haberin Devamı

DARBECİ ASKERLERİN CEZALANDIRILMASINI İSTEDİLER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 kişinin Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına verilen aradan sonra devam edildi. Duruşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, sanıkların FETÖ ile bağlantıları, suikast girişimindeki faaliyetlerine ilişkin bilgiler içeren görüşlerini açıkladı. Duruşmada ayrıca Başbakanlık adına Avukat Halit Çokan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak adına da avukat Ahmet Özen esas hakkındaki beyanlarını sundu. Sanıkların ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.
"FETÖ KÜRESEL BİR MAŞADIR"
Avukat Ahmet Özen, esas hakkındaki beyanlarında, "FETÖ/PDY küresel güçlerin maşasıdır. 15 Temmuz hain darbe girişiminin Türkiye'nin bağımsızlığı üzerinde nasıl tehlike arz ettiği ortadadır. Darbe girişiminin zamanlamasına karar verirken, genel kolluk kuvvetlerinin yurt savunması, milli savunma, jeopolitik sorunlar yaşandığı zamanı kendisinde en elverişli zaman olarak tercih etmiştir. Kesin zamanın belirlenmesine ilişkin olarak esas faktör, TSK içerisindeki FETÖ unsurlarının yaklaşan yüksek askeri şurada ordudan ihraç edileceğinin belirlenmesi, MİT TIR'ları soruşturmasının geldiği nokta, Hrant Dink soruşturmasının ucunun jandarmaya kadar dayanıyor olması olmuştur" dedi. Avukat Ahmet Özen, Gezi olaylarından Türkiye'nin farklı yerlerindeki bombalı terör saldırılara kadar birçok eylemin, FETÖ tarafından organize edildiğini ya da örgütçe göz yumulduğunu da söyledi.
GÜLEN'İN DOSYASAININ AYRILMASINI İSTEDİ
Duruşmada söz alan Cumhuriyet Savcısı Ali Cenk Düzgün ise önceki celsede verdiği mütalaayı aynen tekrarladıklarını, firari sanıklar Fethullah Gülen, Burkay Karatepe ile Özcan Karacan'ın dosyalarının ayrılmasını, sanık Hüseyin Yılmaz'ın beraatine ve tahliyesine, diğer tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, duruşmayı yarına erteledi.
Taylan YILDIRIM - Cavit AKGÜN - Yasin TİNBEK / MUĞLA (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!