'Darbe girişiminin etkileri aşıldı'

Güncelleme Tarihi:

Darbe girişiminin etkileri aşıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 12:07

'Darbe girişiminin etkileri aşıldı'

Haberin Devamı

ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Menevşe, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yarattığı olumsuz etkilerin bir yıllık kısa bir sürede aşılabildiğini söyledi.
Türk ekonomisinin, yılın ilk yarısında büyüme hızının yıllık yüzde 5.1'e ulaştığına dikkat çeken ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, büyüme trendinin yılın üçüncü çeyreğinde süreceğine ilişkin işaretlerin sevindirici olduğunu belirtti. Yürürlüğe konulan teşvik ve destek paketlerinin öneminin ortaya çıktığını söyleyen Menevşe, "Son dönemlerde açıklanan ve Türk ekonomisinin durumunu yansıtan ekonomik veriler iş dünyasını umutlandırmakta ve cesaretlendirmektedir. Hatırlanacağı gibi, 2017'nin birinci çeyreğinde yüzde 5.2 büyüme görülmüştü. Böylelikle Türk ekonomisi 2017 yılının ilk yarısında yüzde 5.14 büyüme oranına ulaşmış bulunmaktadır" dedi.
ENFLASYON VE FAİZ ORANI DÜŞÜRÜLMELİ
Açıklanan son enflasyon rakamlarının çift haneli olmasının düşündürücü olduğunu, bunun büyük ölçüde 15 Temmuz darbe girişiminin olumsuz yansımalarından kaynaklandığını aktaran Menevşe, "Ancak ülkemizin uzun sayılmayacak bir geçmişte yüzde yüze ulaşan enflasyon oranları yaşadığını da unutmadık. 2003-2016 arasında ortalama yüzde 8.7'ye gerileyen enflasyon rakamlarının 2018'de yeniden yakalanmasını diliyoruz. Bilindiği gibi, enflasyon ve faiz ekonomideki yatırım ve kalkınmanın, diğer anlamda ise bir ülkenin büyümesi ve gelişmesinin en önemli engelidir."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!