Darbe giriÅŸiminden sonra kapanan üniversitenin öÄŸrencileri açık havada çalıştı

Güncelleme Tarihi:

Darbe girişiminden sonra kapanan üniversitenin öğrencileri açık havada çalıştı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 20:26

Darbe girişiminden sonra kapanan üniversitenin öğrencileri açık havada çalıştı

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM / İZMİR (DHA)- FETÖ/PDY darbe teşebbüsünden sonra kapatılan İzmir Üniversitesi öğrencileri, sorunlarına dikkat çekmek adına koordinatör durumundaki Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bütünleme sınavlarına, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çimlerde öğretim görevlileriyle ders çalıştı. Öğrencilerden İrem Çalışır, biran önce güvenlik araştırmalarının tamamlanıp okullarının yeni sistemde eğitime açılmasını istediklerini söyledi.
Ä°zmir'deki vakıf okullarından Ä°zmir Ãœniversitesi 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe teÅŸebbüsünden sonra kanun hükmünde kararname ile kapatıldı. KumalaÅŸtırılan ve YÖK'e devredilen okulun ismi ise Demokrasi Ãœniversitesi olarak deÄŸiÅŸtirildi. Ancak üniversitede kapatılmadan önce eÄŸitim gören öğrenciler, maÄŸduriyetlerine dikkat çekmek adına farklı bir yönteme baÅŸvurdu. Kendi okullarındaki yaz kurslarının kapatılmasından dolayı koordinatör durumundaki Dokuz Eylül Ãœniversitesi'nin bütünleme sınavlarına girmeleri gereken öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çimlere oturup öğretim görevlileriyle ders çalıştı. Ä°ngilizce öğretmenliÄŸi bölümü öğrencilerine, Öğretim görevlisi Gül Beste Durgun, Elektronik ve HaberleÅŸme MühendisliÄŸi öğrencilerine de bölüm baÅŸkanı Yrd. Doç. Dr. Muammer Çatak, ders verdi.Â
OKULUMUZA YEYÄ° SÄ°STEMLE DEVAM EDELÄ°M
Öğrenciler adına açıklama yapan İrem Çalışır, "Okulumuz kapatılıp kamulaştırıldı. Bizlerde yaz okullarımız kapatıldığı için koordinatör okula gitmek durumunda kaldık. Puanlarımıza göre yeniden tercihler yaptık şimdi yeni okullarımızı bekliyoruz. Ama bizler İzmir'i tercih ettik ve buradan ayrılmak istemiyoruz. Bizim isteğimiz, gerekli güvenlik araştırmalarından sonra okulumuzun tekrar eğitime başlaması ve bizimde yine okulumuza dönmemizdir" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Muammer Çatak da, öğrencilerin var olan mağduriyetlerini gidermek adına böyle bir uygulama yaptıklarını anlattı.

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!