Darbe girişiminde askere teşekkür eden sanığa ceza

Güncelleme Tarihi:

Darbe girişiminde askere teşekkür eden sanığa ceza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 13:51

Darbe girişiminde askere teşekkür eden sanığa ceza

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA) - BOLU'da, darbe girişimi akşamı sosyal medya hesabında,  'Bu ülkeyi kendi malı sananlar sonunda cezasını görecekler, teşekkürler Türk askeri' yazan sosyolog 27 yaşındaki Burak Eksen, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan tutuksuz yargılandığı davada 1 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza ertelendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde sosyolog olarak görev yapan Burak Eksen, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sosyal medya hesabında, 'Bu ülkeyi kendi malı sananlar sonunda cezasını görecekler, teşekkürler Türk askeri' diye yazdı. Arkadaşlarının uyarısıyla kısa süre sonra paylaşımını kaldıran Eksen hakkında, şikayet üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı.
'GEZİ OLAYLARI GİBİ BİR ŞEY OLUYOR SANDIM'
Açığa alınan Eksen, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Savunmasında, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadığını söyleyen Eksen, şöyle dedi:
"Televizyonu açtığımda, askerlerin boğazı kapattığını gördüm. Ben de 'Gezi olayları' gibi bir şey oluyor sandım. Askerin de bu halk ayaklanmasını bastırdığını düşündüm. Darbe girişimi olduğunu anlamamıştım. FETÖ ile bağlantım yoktur. Ben bunların dershanesine, okuluna gitmedim, yurtlarında kalmadım. Ağabeyim de askerdir. Paylaşımımda, 'Bu ülkeyi kendi malı zannedenler' derken ayaklandığını düşündüğüm halkı kastettim. Türk askeri de bu ayaklanmayı bastırıyor sandığım için 'Teşekkürler Türk askeri' yazdım. Daha sonra arkadaşlarım paylaşımımın yanlış anlaşılabileceğini söyledi. Ben de hemen kaldırdım. Amacım FETÖ'nün darbe girişimini övmek değildi."
Sanık avukatı da müvekkilinin söz konusu paylaşımı 22.00 civarında yaptığını, o sırada kimsenin neyin ne olduğunu bilmediğini, müvekkilinin olayları yanlış algılayarak böyle yazdığını ileri sürdü.
Mahkeme heyeti, söz konusu suçu işlediği kanaatine vardığı sanığa duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 1 yıl 10 ay hapis cezası verdi ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!