Cumhurbaşkanlığı sunucusu Kaptanoğlu, öğrencilere 15 Temmuz'u anlattı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı sunucusu Kaptanoğlu, öğrencilere 15 Temmuzu anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 10:55

Cumhurbaşkanlığı sunucusu Kaptanoğlu, öğrencilere 15 Temmuz'u anlattı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- CUMHURBAŞKANLIĞI sunucusu ve radyo programcısı Metin Kaptanoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) katıldığı '15 Temmuz'un Dili' konulu söyleşide öğrencilere darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını anlattı.

KSÜ Öğrenci Konseyi tarafından Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen söyleşiye Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konuşmasına Cumhurbaşkanlığı sunuculuğuna varan kariyer sürecinden bahsederek başlayan Metin Kaptanoğlu, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattı. Hain darbe girişiminin ardından tutulan demokrasi nöbetlerinde birçok farklı semtte ve sahnede görev alan Kaptanoğlu, birinci ağızdan dinlediği 15 Temmuz kahramanlarının öykülerini salonu dolduran öğrencilerle paylaştı.

15 Temmuz şehitlerinden Onur Ensar Ayanoğlu için yazdığı şiiri de okuyan Metin Kaptanoğlu, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Kaptanoğlu, şöyle konuştu:

"Önünüze büyük hedefler koyun. İnandığınız bir davanız olsun, samimi olun, davanızın arkasında durun. Kendi fikirleriniz olsun, başkalarının fikirlerini kendi fikirleriniz gibi sunmayın. Çevrenizde hep doğru insanlar olmasına özen gösterin. Siz doğru olun, yanlış sizden uzak durur. Siz yanlış olursanız yanlıştan kurtulamazsınız."

Kaptanoğlu, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Söyleşinin sonunda Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci ve KSÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Feyzullah Eren Aşçı tarafından Kaptanoğlu'na çeşitli hediyeler verildi.

Rektör Deveci, FETÖ için 2010'da 'Dinlinin hakkından imanlı gelecek' dediğini ifade ederek "Bu hainler amaca giden her yol mübahtır algısıyla hareket ettiler. Fakat 15 Temmuz'da millete tosladılar. 15 Temmuz'dan ders çıkarmalıyız. Ortak yönlerimizi ön plana çıkarmalıyız. Bir ve beraber olursak bizi kimse yıkamaz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!