Amerikalı Development Design Group (DDG) tarafından projelendirilen İstinye Park’ta Alışveriş Caddesi, Bulvar, Nostaljik Pazar Yeri ve Meydan adında dört bölüm buluyor. Açık alandaki Park bölümünde, bir alışveriş caddesi yer alacak. Bu cadde, havuzu, yeşil park alanı, mağazaların sıralandığı sokaklarıyla bir şehir meydanını çağrıştıracak. Burberry, Chloe, Coach, Etro, Paul Smith, Louis Vuitton gibi markaların mağazalarının yer alacağı meydana otomobille girilebilecek ve vale hizmetinden yararlanılabilecek. Caddede cafe ve restoranlar da yer alacak.
Güneş ışığını geçiren yüksek tavanların bulunduğu Bulvar bölümünde GAP, Park Bravo gibi giyim markalarının yanı sıra, Esse, Darty, Teknosa, Zara Home gibi elektronik ve ev eşyası mağazaları da olacak. Konser, defile gibi etkinliklerin düzenleneceği Meydan bölümünün yeni bir sosyal merkez olması hedefleniyor. Yiyecek, içecek,
sinema ve eğlence üniteleri bu bölümde yer alacak. Fendi, Dior, Beymen, Dolce Gabbana, Jimmy Choo, Hugo Boss, Chloe, Network, Paul Smith gibi markalar da burada bulunuyor.
HİPERMARKET YERİNE PAZAR
İstinye Park’ta diğer alışveriş merkezlerinin aksine süpermarket yok. İstinyePark Genel Müdürü Hakan Kurt mimarların pazar yerini Osmanlı mimarisinden esinlenerek oluşturulduğunu söylüyor. "Pazar yerinde bakkal, baharatçı, kahveci, kasap, şekerlemeci, manav gibi küçük gıda üniteleri var.
Caddeye bakan nostaljik pazarda sadece yerli markalara yer verilecek. Kadıköy çarşısı benzeri bölümlerin yer alacağı İstinye Park’ta
balık ekmek de köfte ekmek de satılabilecek. Kapalıçarşı ruhunu İstinyePark içinde yansıtmaya çalışağız; sabun, halı, kilim ve çeyiz eşyaları dükkanları burada sıralanacak." Pazar yerindeki bazı mağazalar şöyle: Balık Ev, İstinye Fırını Backhaus, Pelit Pastanesi, Uzmanlar Manavı, Günaydın Kasap, Polonez Şarküteri, Malatya Pazarı.
3 BİN ARAÇLIK OTOPARKAlışveriş Merkezi’nin otoparkı 3 bin araç kapasiteli. Merkezde 3 bin 500 kişi çalışıyor. 64 yürüyen merdiven var. İstinyePark’ta ayrıca 420 konut bulunuyor. Pazarlama Direktörü Zeynep Yıldırım 131-557 metrekare simpleks ve dubleks ünitelerden oluşan konutların hepsinin satıldığını söylüyor.
İLK KEZ AÇILACAK MAĞAZALARBebe, Bottega Veneta, Cafe Nero, Case Logic, Celine, Chloe, Coach, D&G, Design&Play, Dior, Dkny Jeans, Dolce Gabbana, Enzo, Etro, Fendi, Ferre White, Foot Locker, Fred Perry, Hiref, Inglot, İstinye Çarşısı, Jimmy Choo, Juke Box, Just Cavalli, Marina Yatching, Moschino, Ole Tapas, Orange by Boss, Osmani, Pagi, Panini Gusto, Paul Smith, Punto by Mirror, Q Critic, Rainforest Cafe, Sephora, Yves Saint Laurent, Zwilling.
Diğerleri Hugo Boss, Max Mara, Louis Vuitton, Zara, Boyner, Mango, M.A.C, Sevil, Fabrika, Network, Tommy Hilfiger, Bershka, Hotiç, Pierre Cardin, Damat, Nine West, Yargıcı, Derimod.
BAZI MARKALARIN EN BÜYÜK MAĞAZALARI İSTİNYEPARK’TA
Dolce&Gabbana, Dior, DKNY Jeans, Prada, Celine, Fendi mağazaları ilk kez İstinyePark’ta açılacak. En büyük mağaza 6066 metrekare ile Boyner. Vakko, Beymen, Mudo Concept, Gilan, Machka, Derishow gibi Türk markaları da en büyük mağazalarını burada açıyor.
Bu kafede yağmur yağacakRain Forest Cafe (yağmur ormanları) Türkiye’de ilk defa İstinyePark’ta tüketicilerle buluşacak. İstinyePark Pazarlama Direktörü Zeynep Yıldırım "Rainforest Cafe’nin doğa ile iç içe hissi veren bir konsepti var. Dekorasyonu, mönüsü, efektleri ve müziği ile değişik bir mekan" diyor. Girişte kalem, tişört, oyuncak hayvan gibi pekçok ürün satılacak. Kafenin içinde fil, timsah gibi dev cansız hayvan modelleri bulunuyor. Loş kafenin bir tarafinda sanki yağmur ormanlarındaymışsınız gibi yağmur yağacak. Meksika ve Amerika mutfaklarından yemekler olacak. Bin 500 metrekarelik
yemek alanı ile Rain Forest en çok ilgi çekmesi beklenen bölümlerden biri. Ayrıca Tapas Bar (İspanyol mutfağı), Punto by Mirror (İtalyan mutfağı) ve Dragon Express (Uzakdoğu mutfağı) ilk şubesini İstinyePark’ta açacak. Armani Cafe, Mezzaluna, Go Mongo, The House Cafe, Beymen Brasserie, Günaydın Et Lokantası, Panini-Gusto, Bono diğer kafe ve restoranlar.