CHP'li Sındır: Terör nereden, kimden gelirse gelsin kınıyoruz

Güncelleme Tarihi:

CHPli Sındır: Terör nereden, kimden gelirse gelsin kınıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 18:12

CHP'li Sındır: Terör nereden, kimden gelirse gelsin kınıyoruz

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)- CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, son yıllarda umutları beslenen terör örgütlerinin, umutlarının karşılığını göremeyince daha da saldırganlaştığını söyledi. Sındır, "Terör nereden, kimden, hangi unsurdan gelirse gelsin şiddetle kınıyoruz" dedi.
Denizli CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret eden CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, partisinin Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve partililerle bir araya geldi. Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Sekreter Sındır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'e giderken yapılan saldırıyı değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun durumunun iyi olduğunu, kendisiyle görüştüğünü söyleyen Sındır, "Genel Başkanımızın konvoyu Artvin'e giderken bir saldırı olayı gerçekleşti. Hatta ateş açanların kendilerini bile gösterme cesaretini de bulduklarını biliyoruz. Böyle bir saldırı olayı var. Çok şükür Genel Başkanımızda bir şey yok, konvoyda herhangi bir şey yok. Askeri araçtaki vatan evlatlarımızdan yaralananların olduğunu duyduk. Diliyorum şehit yoktur. Çatışma ortamından uzaklaşarak konvoy önce güvenli bir bölgede götürülüp, oradan genel başkanımızı dağlık bölgeden alınacak. Programına devam edeceği yolunda bilgimiz var. Genel başkanın dileği iptal edilmemesi. Ancak, güvenlik noktasında iptal edilebilir, olabilir. Böyle bir olay hepimizi üzmüştür. En büyük üzüntümüz her zaman olduğu gibi vatan evlatlarımızın askerimizin, polisimizin şehit olması, gazi olması. Genel başkanımıza bir şey olmamasının sevincini yaşayamayız oradaki vatan evlatlarımıza bir şey olursa" dedi.
Türkiye'nin son dönemde bir yandan terör saldırıları, bir yandan darbe girişimini yaşadığını, Cerablus harekatının başladığını belirten Sındır, "Maalesef Türkiye'de son yıllarda umutları bir şekilde beslenmiş olan IŞİD, PKK, gerekse FETÖ gibi terörist unsunlar beslenen umutlarının karşılığını göremeyince daha da saldırgan bir tutum içerisindeler. Türkiye'nin bu terör belası siyasi ortamda TBMM çatışı altında siyasi irade ortaya konarak, birlikte elbirliği içerisinde iktidar da bu birlik beraberlik konusunda bizim önerilerimizle, tekliflerimize ikna olursa TBMM çatısı altında Türkiye'deki terör belasından kurtuluruz" diye konuştu.
Sındır, saldırının hangi örgüt tarafından gerçekleştirildiği konusunda net bilgi olmadan konuşmanın doğru olmayacağını belirterek, "PKK unsurlarının bölgede var olduğu söyleniyor. Geçenlerde bir terörist Giresun'da öldürüldü. Bilemem o unsurlar mıdır yoksa başka amaçla Türkiye'de kaotik bir ortamıyaratmak isteyen başka başka grupmlar mıdır ki terörün amacı budur. Terör nereden kimden hangi unsurdan gelirse gelsin kaos yaratmak, endişe yaratmak, huzur ortamını kaldırmak temel amaçtır. Kimden nereden geldiğinin hiç önemi yok, terörist bir saldırı var. Askerimiz, polisimiz buna karşı direnç gösteriyor. Genel Başkanımızın olduğu bir konvoyun geçişi öncesinde yasanmış bir saldırı, şiddetle kınıyoruz. PKK'dan da olsa, İŞID'den de olsa, FETÖ'den de olsa kimden gelirse gelsin kınıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!