CHP'li Nurlu o hemşireyi sordu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Nurlu o hemşireyi sordu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 18:43

CHP'li Nurlu o hemşireyi sordu

Haberin Devamı

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, darbe girişimi sonrası şehitler için açılan hesaba bağış yaptığı için Başbakan Binali Yıldırım'ın teşekkür mektubu gönderdiği, buna karşın, FETÖ/PDY soruşturmasında memuriyetten atılan bir hemşirenin durumunu örnek gösterip, "Hükümet FETÖ'ye mücadelede tutarsız" dedi; meclise soru önergesi sundu.

Celal Bayar üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli bir hemşire, cemaat üyesi olduğu ve Bank Asya'dan para çektiği gerekçesiyle Rektörlüğün yönetim kurulu kararıyla 2 Eylül'de memuriyetten atıldı. Darbe girişimi sonrası şehitler için açılan hesaba bağış yapan bu hemşireye; 9 Eylül'de, Başbakan Binali Yıldırım teşekkür mektubu gönderdi.

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, bu durumu tutarsızlık olarak niteledi. Kendisine ulaşan hemşire hakkında açıklama yapan CHP'li Nurlu, "FETÖ'cü diye işten atıkları hemşireye başbakan teşekkür mektubu gönderdi' diyerek mecliste soru önergesi verdi. CHP'li Nurlu "İşten atılan bir hemşireye, Başbakan Binali Yıldırım tarafından teşekkür mektubu gönderilmesi, hükümetin FETÖ terör örgütüyle mücadeledeki tutarsızlığını göstermektedir. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle işten çıkarılan ve açığa alınan kamu görevlilerinin mağduriyetleriyle ilgili biz CHP milletvekillerine çok sayıda şikayet gelmektedir. FETÖ'cülerle mücadelede hükümetin ortak bir anlayışı ve tavrı olmadığı için, kurumların aldığı kararlar arasında da farklar bulunmaktadır. Bu yüzünden herkes mağdur olduğunu ve haksızlığa uğradığını iddia edebilmektedir. Buna en iyi örnek ise FETÖ'cü diye işten atılan Manisa'da yaşayan bir hemşireye, Başbakan Binali yıldırım tarafından teşekkür mektubu gönderilmesidir" dedi.

Konuyla ilgili soru önergesi veren CHP'li Nurlu, "İşten atılan hemşire eğer FETÖ'cü ise, Başbakan neden teşekkür mektubu göndermiştir? Değilse, neden işten çıkarılmıştır? Bu durum çok büyük bir çelişkidir" dedi. Nurlu, "CHP'yi darbecilere destek olmakla suçlayanlar, Başbakanın gönderdiği mektuba ne diyecekler merak ediyorum" diye sordu. AKP'nin, FETÖ terör örgütünü ülkenin başına nasıl bela ettiği gerçeği herkesçe malumdur diyen CHP'li Nurlu, "Yıllarca Fethullah Gülen ve cemaat ile kol kola olan, boy boy resim çektirenler, Amerika'ya el öpme gezileri düzenleyenlerin, bu gün düşmanmış gibi davranmaları hiç inandırıcı değildir. Bu nedenle hala dokunulmayan, örgütün siyasi uzantıları görevde olduğu sürece, bu mücadele yarım kalacaktır. Darbecilikle itham edilenlerin suçlu olup olmadığına karar vermek, idarelerin değil, bağımsız yargının görevidir. Bu yüzden cezaevine konulan, işten atılan, parasına, malına el konulan herkes mağdur olduğunu iddia etmesi doğaldır. Kaldı ki, mağdur olduğunu ifade edenlerin sorununu, Manisa Milletvekili olarak dile getirmek, benim siyasi sorumluluğumdur. Bizim talebimiz, hükümet darbe destekçileri ve FETÖ'cülerle mücadele ederken, daha hassas davranmalı ve kurunun yanında yaşı da yakmamalıdır" diye konuştu.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!