Çavuşoğlu: Rusya'dan gelen charter seferlerde sıkıntı yok (3)

Güncelleme Tarihi:

Çavuşoğlu: Rusyadan gelen charter seferlerde sıkıntı yok (3)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 21:52

Çavuşoğlu: Rusya'dan gelen charter seferlerde sıkıntı yok (3)

Haberin Devamı

'FETÖ'NÜN OKULLARINI BİR BİR KAPATTIRIYORUZ'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Manavgat İlçesi Taşağıl Mahallesi'nde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. 16 Nisan'daki referandum hakkında bilgiler veren Bakan Çavuşoğlu, yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, FETÖ/PDY'nin yargı sisteminin mahvettiğini söyleyince kalabalık, 'Kahrolsun FETÖ' diye slogan attı. FETÖ'nün okullarının tek tek kapattırdıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Allah'ın izniyle Allah'ından da bulacak, Türk yargısı da hesap soracak. O hainlerin hepsinden hesap soracağız. Peşlerini bırakmayacağız. Yurt içinde ve yurt dışında nerede olursa olsun, enselerindeyiz. Şimdi bir bir okullarını ya kapattırıyoruz, ya devralıyoruz. Gine'de 5 okulunu devraldık, Maarif Vakfı'na devrettirdik. Şimdi devletin kurduğu Maarif Vakfı bunları yönetiyor. İkisine kimin ismini verdik biliyor musunuz? Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismini verdik. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız" diye konuştu.
KARS TİFLİS BAKÜ DEMİRYOLU AÇILIYOR
Kardeş ülkelerle ilişkileri geliştirmek için çalıştıklarını anlatan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, 2 ay içinde Kars, Tiflis, Bakü demiryolunu hizmete açacaklarını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, “Hamasetle kardeşlik olmaz, projelerle gideceksin projelerle. 2018'de de TANAP boru hattı gelecek, Azerbaycan ve Şahdeniz bölgesindeki gazı Türkiye'ye getirecek. İhtiyacımız kadarını biz kullanacağız, gerisini Avrupa ülkelerine göndereceğiz" dedi.
'MUHARREM İNCE'YE ÇEBİÇ GÖNDERELİM'
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Denize dökeriz" sözlerini de hatırlatan Çavuşoğlu, “Siz milleti denize dökemezsiniz, ama millet sizi sandığa gömer" dedi. Çavuşoğlu, konuşmasının devamında CHP Yalıova Milletvekili Muharrem İnce'yi de kastederek, "Bir tanesi de çıkmış, o da genel başkanlığa adaydı? Neydi o Yalova milletvekilinin adı? Haa, bir ara 'tavuk güdeceğim' dedi değil mi? Aslında tavuk gütmek zordur, biz ona 2 çebiç (keçi yavrusu) gönderelim, ama sigortalayalım, onu da kaybeder, kesin kaybeder" diye eleştirdi.
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti hükümetleri döneminde yapılan hizmetleri de anlatarak referandumda 'evet' oyu istedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!