Bursa’da kapatılan sendikanın 13 yöneticisi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da kapatılan sendikanın 13 yöneticisi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 11:56

Bursa’da kapatılan sendikanın 13 yöneticisi gözaltına alındı

Haberin Devamı

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, (DHA)- BURSA’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in talimatıyla kurulduğu belirtilen ve Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Cihan Sen Konfederasyonu’na bağlı Ufuk Ufuk Sendikası'nın Bursa il ve ilçe temsilcileri oldukları bildirilen 13 kişi gözaltına alındı, 2 kişi de aranıyor.
Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında terör örgütü elebaşı Gülen'in talimatı doğrultusunda 2014 yılında kurulan ve Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname ile kapatılan Cihan Sen Konfederasyonu’na bağlı Ufuk Sendikalarında Bursa il ve ilçe temsilcileri M.A., R.A., V.Ş., E.A., G.B., M.Ş., S.Ş. Ü.U., F.Ç., N.K., M.C. S.Ç. ve Y.Y. eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında N.M. ve R. O. Adlı kişilerin de arandığı bildirildi.
Yapılan araştırmada kamu görevlisi olan ve Olağanüstü Hal kapsamında kamu görevlerinden uzaklaştırılan şüphelilerden bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı olan Bylock kullandıkları, kapatılan derneklere üye oldukları ve örgüt liderinin talimatları doğrultusunda Bankasya’yı kurtarmak için bankaya para yatırdıkları tespit edildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!