Bu gece Cim Bom için söyleyecek

Güncelleme Tarihi:

Bu gece Cim Bom için söyleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2005 21:21

Haberin Devamı

Önceki gün Türkiye’ye gelen Mireille Mathieu, minyon yapısı, yıllardır değiştirmediği saçı ve makyajıyla, sanki son 20 yıldır zamanı durdurmuş gibi görünüyordu. İlk kez 20 yıl önce Türkiye’ye gelen Mathieu, Erkan Özerman’ın organizasyonuyla geldiği Türkiye’de, bu gece Galatasaray’ın 100’üncü Yıl Balosu için Dolmabahçe Sarayı’nda sahne alacak. Sanatçıya konserinde özel orkestrası ve orkestra şefi Jean Clodric eşlik edecek. Mathieu, İstanbul’a gelmeden önce Paris’te, arkadaşımız Muammer Elveren’in sorularnı yanıtladı.

- Yeni bir CD için ağustos ayı içerisinde Paris’te Davout Stüdyoları’na girmeye hazırlanıyorsunuz. Bu yoğun tempo içinde Türkiye’ye gelmeyi nasıl kabul ettiniz?

Çok önceden planlanmış bir çalışma düzenini yarıda kesip, İstanbul’a konser için gelmek zor oldu.

Haberin Devamı

Ama organizatör Erkan Özerman’la 25 yıllık bir dostluğumuz var. O’na hayır demek kolay değil, beni ikna etti!

Bana Galatasaray Spor Kulübü’nün 100’üncü  yıl kutlamalarının en görkemlisinin Dolmabahçe Sarayı’ndaki konser olacağını söyledi. Baloya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bey’in de katılacağını, ayrıca Türkiye’nin ‘Creme de la Creme’inin o gece baloda olacağını, zaten çoğunun Fransızca’yı çok iyi bildiğini anlattı. ‘Kendini Versailles Sarayı’nda gibi hissedeceksin’ dedi.

- Özerman size Galatasaray Spor Kulübü ile ilgili, bilgi de verdi mi?

Tabii! Stüdyo çalışmalarım arasında, Galatasay Lisesi’nin tarihini de anlattı. Galatasaray Futbol Takımı’nı zaten hepimiz tanıyoruz. Ayrıca, ‘İyi Geceler’, ‘Teşekkür ederim’ gibi Türkçe cümleleri ve ‘Re Re Re Gs Gs Cim Bom Bom’ demeyi de öğretti.

- Yeni cd’nizin çıkışından sonra konserleriniz olacaktır...

Evet, yeni cd’min çıkması ile birlikte, bu yıl önce L’Olympia’da 30 kez konser vereceğim.

Türkiye’nin AB üyeliğine destek çıktı

Mireille Mathieu, İstanbul’da Galatasaray Basın Sözcüsü Turgay Kıran’ın sahibi olduğu butik otel La Masion’da kalıyor.

Mathieu, otelde gazetecilerle yaptığı sohbette Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini söylerken ‘Benim felsemfemde dini ve rengi ne olursa olsun bu dünyada herkesin yeri vardır. Tolerans sahibi olmak gerekir’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanatçı, Çince, Japonca, Flamence ve İngilizce dillerinde şarkı söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!