Bu da FETÖ'nün 'kurye ablası'

Güncelleme Tarihi:

Bu da FETÖnün kurye ablası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 15:12

Bu da FETÖ'nün 'kurye ablası'

Haberin Devamı

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA) - ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında izi sürülürken, 100 bin doları yurt dışına havale etmeye çalışan Betül K.'nın, bu parayı kapatılan Kimse Yok Mu Derneği eski Şube Başkanı Kemal Elibal'a ulaştırmaya çalıştığı anlaşıldı.
Bir inşaat şirketinin sahibi olan, 3 ay önce Adana Büyükşehir Belediyesi'nden eski dönemlerde FETÖ örgütüne para aktarıldığı iddiası ile açılan davada yargılanan, kapatılan Kimse Yok Mu Derneği'nin de şube başkanlığını da yapan Kemal Elibal'a yüklü miktarda para aktarılacağı istihbaratı üzerine polis, bu kişinin yakın çevresini izlemeye aldı. Şirketin eski muhasebe elemanlarından Betül K.'nın İsmail B. ile Serkan G.'nin hesabına 100 bin dolar yatırdığı, bu kişiler aracılığı ile de Kemal Elibal'a aktarılacağı, böylece zincirin halkalarının kopmasına çalışıldığı belirlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün öğleden sonra parayı çekmek için bankaya gelen İsmail B. ile Serkan G.'yi 100 bin dolar ile birlikte yakaladı. Ekipler, Betül K.'yı da gözaltına aldı. 3 kişi poliste sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilmek üzere Adli Tıp'a götürüldü. Şüphelilerin bankada bulunan 400 bin dolarına da tedbir konuldu.
TİŞÖRTÜNDE 'ŞİMDİ, ÖNCE, SONRA' YAZISI
Adli Tıp'a sevki sırasında dar blucin bir pantolon giydiği görülen Betül K.'nın üzerindeki tişörtte ise İngilizce 'Şimdi, önce, sonra' yazdığı görüldü. İlk ve son kelimelerin ise üstü çizgili. Ayrıca para ulaştırmaya çalıştığı Kemal Elibal'ın sosyal medyada 9 Temmuz'da yayınladığı bir fotoğrafına da, "Ağabey maşallah hicret zamanı geriye sarıyor. Rabbim sağlığını bozmasın, Allah uzun ömür versin. Allah'a emanet ol" yazması dikkat çekti.
'ÖRGÜTLE BAĞI OLMAYAN TEDİRGİNLİK DUYMASIN'
Son haftada 30 civarında iş adamı FETÖ/PDY kapsamında gözaltına alınıp sorgulamaları sürerken, aralarında çok varlıklı kişilerin bulunduğu, örgütle organik bağlarının araştırıldığı belirtildi. Savcılık'tan yapılan açıklamada, örgütle bağı olmayan iş adamlarının herhangi bir tedirginlik duymamaları istendi.
Yakalananların ifadeleri alındıkça ve itirafçılar ile gizli tanıklardan alınan bilgilerle operasyonların süreceği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!