Bu albüm kimseye laf atmak için değil, iyi müzik için yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Bu albüm kimseye laf atmak için değil, iyi müzik için yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 00:00

Hadise (25) iki yıl aradan sonra ‘Aşk Kaç Beden Giyer?’ adlı albümüyle geri döndü. Geçen zamanda yaşadıklarını “Kendimi geliştirdim ve büyüdüm” diye anlatıyor. Gerçekten de değişim, fotoğraflarından diksiyonuna kadar kendini hissettiriyor. Röportaj boyunca özel hayatından müziğine pek çok şeyi açık yüreklilikle anlattı.

Haberin Devamı

‘Aşk kaç beden giyer?’ ne anlama geliyor?
- Deniz Erten’in yazdığı ilginç ve soru işareti oluşturan bir cümle. Bir beden aynı anda kaç aşk yaşar, anlamında. Aslında nasıl isterseniz öyle de algılayabilirsiniz! Benim dünyamda aşk tek kişiyle yaşanıyor. Zaten aşk o zaman aşk olur.
Albümün klibi ve fotoğraflarında daha seksi bir Hadise var...
- Çok doğru... Dönem dönem kendimi aynaya bakınca farklı görüyorum.
Nasıl bir fark?
- Geliştim ve büyüdüm... Kendimi çok seksi hissettiğim bir moddayım. Bunu ön plana çıkarmaktan da çekinmiyorum. Çünkü içimde öyle bir kadın da var. Bu kadını hayatın tadına çıkarmaya ve kendimden emin olmaya borçluyum.
Bu duruş şarkılara nasıl yansıdı?
- Şarkı okumaları, aksanım ve sound konusunda çok titiz davrandım. İnanır mısın, albümün her şeyine karıştım. Tabii bir ekibim var ama kaptanı ben oldum. Şarkılarımı da bir puzzle’ın parçaları gibi düşünerek yavaş yavaş dinleyerek seçtim. Çoğunu da Belçika’da kaydettim.
Şarkılarınız puzzle’ın parçalarıysa, bütünü ne anlatıyor?
- Tabii bazı şarkılar seni anlatmasa da çok beğendiğin için okuyorsun ama albümün kesinlikle bir çizgisi var. Güçlü bir Hadise’yi anlatıyor.
Peki iki yıl içinde yaşadıklarınızı en iyi anlatan şarkı hangisi?
- Superman.
Hayatınızda Superman oldu mu?
- Örneğin kuaförüm öyle. Her zaman uçup yanıma geliyor.
Ben aşktaki Superman’i kastediyorum ama...
- O da oldu tabii (Gülüyor). Herkes bir şeyler yaşıyor. Ben de insanım. Bu bir his. Bir dönem oluyor, bir dönem kayboluyor. Ama şu anda Superman’im yok.

Haberin Devamı

HERKES HAK ETTİĞİ YERE GELSİN

Superman’de “Kim bilir zehirli dudağında kaç güneşin tadı var...” diyorsunuz. Bu sözler ayrılık döneminde yaşadıklarınızı mı anlatıyor?
- Sözleri Gülşen yazdı, ben hiç karışmadım. Şarkılar tabii bir şeyler anlatıyor.
Bu şarkının Sinan Akçıl’a gönderme yaptığı da konuşuldu...
- Bunu büyük harflerle yazabilirsin. Bu albüm kimseye laf atmak için değil, iyi müzik için yapıldı. Benim öyle dertlerim hiç olmadı. Mutlu ve huzurlu bir insanım. Bugüne kadar da kimseye laf atmadım, ismini ağzıma almadım. Hep başarılarımla medyaya yansıdım. Tabii bazı yorumlar oluyor ve isminiz geçiyor. Ama sanat dünyasındayız, bunu engellemek mümkün değil.
Peki albümlerinizin birer gün arayla çıkacağı ve Akçıl’la albüm savaşları yaşanacağı yorumlarına ne istersiniz?
- Bu tamamen tesadüf. Türkiye’de her hafta bir sürü albüm çıkıyor. Asla öyle bir şey yok. Albüm çıkaran herkese de başarılar. Herkes hak ettiği yere gelsin... Ayrıca dediğin gibi bir savaş kelimesi, benim dünyamda yok. Huzurlu olmayı seviyorum. Pozitif enerjiyle besleniyorum. Kavga yaratmaya çalışanları da hayatımdan çıkarıyorum.
Ayrılık hikayeleriyle ilgili neler söyleyeceksiniz?
- Konuşmadım ve bundan sonra da konuşmayacağım. Hiçbir zaman özel hayatımı anlatarak manşet olmadım. Bu, benim seçtiğim yol. Ama herkese de saygı duyuyorum.
Bir diğer şarkınız ‘Mesajımı Almıştır O’... Sizin şarkılarınızdan mesaj alan olacak mı?
- Dediğim gibi, kimseye gönderme yok. Nasıl algılamak istersen algılayabilirsin. Bunu durduramam!

Haberin Devamı

BOYU 1.50 BİLE OLSA SUPERMAN’İM OLABİLİR

Önceki albümünüzün ismi Kahraman’dı. Bu sefer çıkış şarkınız Superman. Kahraman ruhlu erkekleri mi seversiniz?
- Gerçekten tesadüf. Öyle belli bir profilim yok. Boyu 1.50 bile olsa, bir erkek beni etkilerse Superman olabilir.
Gerçekten 1.50 boyu olan birinden etkilenir misiniz?
- Neden olmasın? Bazen dünyada çok ilginç çiftler görüyoruz. Önemli olan iki kişi arasındaki elektrik.
Erkeklerde kokuyu çok önemsediğinizi biliyorum. Başka neler var?
- Evet doğru (Gülüyor) güzel koku önemli. Sonra parmaklar ve ayakkabı geliyor.
Romantik bir kadın mısınız?
- Evet romantizmi severim. Bir gül verilmesi bile çok önemli. Bunu erkekler pek anlayamıyor. İlişkinin ilk günleri çiçekler alınıyor ama sonra her şey yok oluyor.
Aşık olduğunuzda nasıl bir kadın olursunuz?
- Ne zamandır aşık olmadığım için bilemiyorum.
Çok aşık oldunuz mu?
- Aşk güzel ve eğlenceli bir şey. Ama çok önemli mi? Hayır. Aşkın yerini başka şeylerle de doldurabilirsiniz. En önemlisi kişinin kendine olan aşkı.
Peki hiç aldatıldınız mı?
- Çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Özel konular... Pas kartımı kullanmak istiyorum.

Haberin Devamı

İÇİMDE BİR LEOPAR VAR

Leoparlı kıyafetlerle döndünüz. Bu özel bir tercih mi?
- O Cavalli’nin kostümü. Aslında sevdiğimi bilmiyordum ama seviyormuşum. Güzel bir hayvan. Sakin, uzaktan her şeyi seyreden, istediğini yapan ve karar verince bir anda bitirip ortadan kaybolan... Benim de içimde bir leopar var.
Beyonce ve Shakira benzetmeleri de yapıldı...
- Nedense, başarılı işler hemen dünyadaki isimlerle kıyaslanıyor. Öncelikle bahsettiğin kişiler dünya starları olduğu için bundan gurur duyuyorum. Demek beni de o seviyede görüyorlar. Ama bunun dışında benim hayatımda ‘çakma’ ve ‘kopya’ lafları yok. Ben Hadise’yim. Eğer birinin kopyası olacaksam, bu işi neden yapayım.
Klip çekimlerinden sonra Nihat Odabaşı’nın ekstra maliyet için ücret istemesiyle gündeme geldiniz. Doğru mu yazılanlar?
- Para işiyle ekibim ilgileniyor. Çıkan rakamlar doğru ama çekim öncesi belli bir rakamda anlaştık ve herkesin parası da ödendi. İçim rahat. Kimseye kızmıyorum. Ortaya güzel bir şey çıktı.

Haberin Devamı

“Gülşen, Erdem Kınay, Alper Narman, Gökhan Şahin, Deniz Erten, Ender Gündüzlü, Ozan Doğulu, Ozan Çolakoğlu ve Street Fabulous gibi isimlerle çalıştım. Şarkılarımda Türk sound’larını kullanmayı seviyorum. Ne de olsa kanımda var. Ama pop müzikteki tarzımı başka bir seviyeye çıkardım. Altyapılarım inanılmaz zengin oldu”

“Ben de herkes gibi ağlar güler, kalp de kırar özür de dilerim. Ama her şeyden ders alıyorum. Hayat bir okul ve sırtımızdaki çantaya bir sürü şey ekliyoruz. Bu yüzden en kötü günlerime bile isyan etmiyorum”

“Aynaya baktığımda bazen kendimi beğeniyor, bazen beğenmiyorum. Orantılı bir fiziğim olduğunu düşünüyorum. Kendimle barışığım”

Haberin Devamı

SPORDAN SIRILSIKLAM ÇIKMAYI SEVİYORUM

* BCBG Max Azria’dan günlük ve sahne kıyafetlerimi seçebiliyorum. Miu Miu, Swarovski, Gucci ve Cavalli’nin abiye kıyafetlerine bayılıyorum.
* Takı ve ayakkabı tutkunuyum. Kıyafetleri saklayan ceket ve uzun pardösüleri seviyorum.
* Her gün spor yapıyorum. Terleyip sırılsıklam spor salonunda çıkmayı seviyorum. Halter ve pilates çalışıyorum.
* Makyaj yapmayı seviyorum ama hemen temizliyorum. Peeling’i ayda iki kez yapıyorum. Mutlaka mavi kapaklı klasik Nivea krem taşıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!