Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 23:25

Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

Sercan SAPANATAN/İSTANBUL, (DHA) - TÜRKİYE'nin ilk öğrenci topluluğu Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu, 6. Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödülleri Töreni'nde 'Yılın En'lerini açıkladı. Yılın en iyi bireysel sporcusu Taha Akgül olurken, yılın en iyi spor yöneticisi Fikret Orman, en iyi takımı Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yılın en iyi antrenörü Zeljko Obradovic ve yılın en iyi çıkış yapan takımı Konyaspor Futbol Takımı seçildi.

Günümüze kadar birçok ilke imza atmış Türkiye'nin ilk öğrenci topluluğu Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödül Töreni'nde yılın en iyileri açıklandı. Sporun pek çok alanında, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tarafından seçilen en iyilerin ödüllerini aldığı tören, spor camiasının ünlü isimlerini bir araya getirdi. Törende ödül alan tüm katılımcılar, önceki gün Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleşen terör saldırısını lanetledi.

10 KATEGORİDE YILIN EN'LERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Sunuculuğunu Ece Vahapoğlu'nun üstlendiği Boğaziçi Üniversitesi Spor Ödül Töreni'nde bu yıl 10 kategoride ödüller sahibini buldu. Yılın en iyi bireysel sporcusu milli güreşçi Taha Akgül, yılın en iyi spor yöneticisi Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Orman, yılın en iyi takımı Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, yılın en iyi antrenörü Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic, yılın en iyi basketbolcusu Fenerbahçe'den Gigi Datome, yılın en iyi voleybolcusu Vakıfbank'tan Kimberley Hill, yılın en iyi çıkış yapan takımı Konyaspor Futbol Takımı ve yılın en iyi çıkış yapan sporcusu milli jimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı seçildi.

SPORCU KARDEŞLİĞİ ÖZEL ÖDÜLÜ BU YIL 5 AYRI İSME VERİLDİ

Medya oylamalarında ise yılın en iyi spor programı NTV Spor sabah kuşağı programı 7-10 olurken, yılın en iyi spor yorumcusu ödülü ise NTV Spor başarılı spiker ve yorumcusu İsmail Şenol aldı. Oylamadan bağımsız olarak belirlenen 'Sportsmanship Brotherhood (Sporcu Kardeşliği)' Özel Ödülü'nün bu yılki sahipleri ise Paralimpik Olimpiyat Şampiyonu Goal Ball Milli Takımı, Paralimpik Olimpiyat Şampiyonu Milli Masa Tenisi Oyuncusu Abdullah Öztürk, Sıla Ortaokulu Kız Basketbol Takımı, Altınordu Futbol Kulübü ve Kadın A Milli Basketbol Takımı oldu.

Ayrıca Paralimpik Halterci Nazmiye Muratlı'ya "Özel Başarı Ödülü", TESYEV Başkanı Yavuz Kocaömer'e ise ''Yaşam Boyu Başarı Ödülü'' takdim edildi.

Törende ödül alan isimler şu şekilde:

En İyi Bireysel Sporcu: Taha Akgül

En İyi Takım: Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı

En İyi Yönetici: Fikret Orman

En İyi Antrenör: Zeljko Obradovic

En İyi Basketbol Oyuncusu: Gigi Datome

En İyi Voleybol Oyuncusu: Kimberley Hill

En İyi Spor Yorumcusu: İsmail Şenol

En İyi Spor Programı: 7-10

En İyi Çıkış Yapan Takım: Konyaspor Futbol Takımı

En İyi Çıkış Yapan Sporcu: Ayşe Begüm Onbaşı

Sporcu Kardeşliği Özel Ödülü:

Paralimpik Olimpiyat Şampiyonu Goal Ball Milli Takımı, Paralimpik Olimpiyat Şampiyonu Milli Masa Tenisi Oyuncusu Abdullah Öztürk, Sıla Ortaokulu Kız Basketbol Takımı, Altınordu Futbol Kulübü ve Kadın A Milli Basketbol Takımı

Özel Başarı Ödülü: Nazmiye Muratlı

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Yavuz Kocaömer

(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!