Bircan Pullukçuoğlu Hayata Veda Etti! Bircan Pullukçuoğlu kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Bircan Pullukçuoğlu Hayata Veda Etti Bircan Pullukçuoğlu kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 13:50

TRT Müzik ekranlarının usta Türk halk müziği sanatçısı Bircan Pullukçuoğlu hayata veda etti. Ünlü ses sanatçısının ölümü sevenlerini üzerken aniden hayatını kaybetmesinin sebebi henüz netlik kazanmadı. Sanatçının ölüm haberini Onur Akay kendi Twitter hesabından duyurdu.

Haberin Devamı

Türk halk müziğinin önemli sesleri arasında olan Bircan Pullukçuoğlu, bugün henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı aniden hayatını kaybetti. Sanatçının ölüm haberini Onur Akay kendi Twitter hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı.

Bircan Pullukçuoğlu Hayata Veda Etti Bircan Pullukçuoğlu kimdir

Onur Akay yayınladığı mesajda; 'Halk müziğinin bel kemiği kırıldı. Keşke gençler izinden gitse! Bircan Pullukçuoğlu’na Allah'tan rahmet dilerim.' ifadelerini kullandı.

Bircan Pullukçuoğlu Kimdir?

15 Ağustos 1948'de Aydın'ın Söke ilçesinde doğan Bircan Pullukçuoğlu, Coşkun Güla'dan müzik eğitimi almıştır. Sanatçı hayatı boyunca TRT ekranlarında yayınlanan çeşitli televizyon programlarında görev almıştır. 

Haberin Devamı

TRT repertuvarında notaya aldığı bir çok türkü bulunan sanatçı, bağlama ve ud gibi enstrümanlar çalmıştır. TRT'de ses sanatçısı olarak görev yapmıştır. Pullukçuoğlu çalışmalarını Ankara Radyosu'nda şeflik göreviyle devam ettirmekteydi.

Bircan Pullukçuoğlu, 9 Ocak 2016 Cumartesi günü hayatını kaybetmiştir.

BAKMADAN GEÇME!