BeyÅŸehir Gölü'nde buz okeyi!

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir Gölünde buz okeyi
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 01, 2016 12:37

Anadolu Ajansı'ndan bu sabah gelen bir haberin fotoğrafları sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor. Beyşehir Gölü'nde çekilen fotoğrafta Konyalı balıkçılar 'buz okeyi' oynarken görülüyor!

Haberin Devamı

Beyşehir Gölü yakınındaki Çiftlik Mahallesi'nde havanın ısınmasını bekleyen balıkçılar, buz kırma mesaisine başlamadan önce balık avladıkları teknelerinin yanında vakit geçirmek için top oynuyor. 

Top oynayan balıkçılardan İbrahim Erdoğan, göle açılabilmeleri için önce buzları kırmaları gerektiğini belirterek, "Gölün ve havanın biraz yumuşamasını bekliyoruz. Bu esnada ise arkadaşlarla top ve okey oynayarak vakit geçirmeye çalışıyoruz. Okey oynadığımız nokta kıyıdan 20-30 metre mesafede, buz kalınlığı ise 10-15 santim civarında, açıklara doğru gittikçe kalınlık azalıyor. Muhabbetine oynuyoruz burada" dedi.

Beyşehir Gölünde buz okeyi
"AÄžLARIMIZIN YARISI BUZUN ALTINDA DURUYOR"
"Buzu çıkmak cesaret ister" diyen bir baÅŸka balıkçı Åževket ErdoÄŸan da göl kıyılarının buz tutması sonucu iÅŸlerinin durgun olduÄŸunu, avlanmaya çok fazla çıkamadıklarını ifade ederek, "AÄŸlarımızın yarısı buzun altında duruyor. Bu günlerde buzları teknelerimizin motor gücüyle kırabilmek için sadece petrolcülere çalışıyoruz ve çok yakıt yakıyoruz" diye konuÅŸtu.Â
Beyşehir Gölünde buz okeyi
GÖRENLER ŞAŞKINA DÖNÜYOR
Göle fotoÄŸraf çekmek için gelen BeyÅŸehir FotoÄŸraf TopluluÄŸu BaÅŸkanı Seyit Konyalı da buz tutmuÅŸ göl kıyılarında gördükleri manzara karşısında ÅŸaÅŸkına döndüklerini söyledi.Â
Beyşehir Gölünde buz okeyi
Balıkçıların buz üzerinde top oynadığını anlatan Konyalı, "Balıkçıların belli bir toplanma saatleri varmış. Burada hepsi bir araya geliyor. Erken gelenler, canı sıkılanlar şahit olduk ve çok şaşırdık. Gerçekten okey kurup oynadılar. Bu şekilde vakit geçirdiklerini söylüyorlar. Burada biz de bu anları fotoğrafladık, ilginç olaylar bunlar. Gözlerimizle görmesek inanmazdık" diye konuştu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!