Güncelleme Tarihi:
Ali Sarıçiçek ve 7 kişinin tahliyesini Metris Cezaevi önünde yaklaşık 50 kişi bekledi. Ali Sarıçiçek ve diğerleri dün akşam saat 20.30’da cezaevinin kapısından çıktı. Yakınlarına sarılan 8 kişi daha sonra cezaevi önünde halay çekti.�
'KÜFRETTİLER, ÇIRILÇIPLAK SOYDULAR'
Ali Sarıçiçek cezaevi çıkışında şunlar söyledi:
''Oğlumla beraber geçiyorduk. Polis çembere aldığında oğlum çember dışında kaldı. Ben çemberin içinde kaldım. Polise kaç defa rica ettim. Ağabey ben eve gideceğim. Bayrak satan insanım dedim. Bana yol vermediler. O ara iki Amerikan vatandaşı pasaportlarını gösterdi. O iki kişiye yol verdiler. Ben o ara tepki gösterdim polise. Bu vatanın evladıyız hepimiz, Amerikalı mı olmamız lazım dedim. O ara TOMA’dan su sıkıldı. Polis arkadaşlar ağzını bozdu. Ne anam, ne avradım kaldı. Diyorlar ki bana orada polise hakaret etmişsin. O adam bana haraket etmiş. İster istemez etkiye tepki yaratıyorsun. Durduk yere anama avradıma küfür edince ben de karşılığını verdim. Zaten o ara almaya çabaladıklarında yere düştüm. Bayrakları da bırakmadım. O arada ağızlarından küfür sarf ediyorlardı, tekme atıyorlardı. Resmen isyana kendileri teşvik ediyor. Sonra ben milleti galeyana getiriyormuşum gibi şeyler yapıyorlar. Benim sadece söylediğim, ağabey yolu açın ben evime gideyim.
SARIÇİÇEK, AİLESİNE KAVUŞTU. İŞTE O ANIN FOTOĞRAFLARI
Karakola götürüldüğümüzde iki gün sigara verilmedi. Su zaten verilmiyordu. Tuvalet zaten yok. Canları isterse. Afedersin altına yap diyor. Zaten anadan üryan kaldık. Aranmadık bir şeyimiz kaldı. Ne yaptık. Birini mi öldürdük, birine kötü söz mü söyledik, vatana kurşun mu sıktık? 29 Ekim’de de 30 Ağustos’ta da bayrak sattım. Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginde de bayrak sattım. Ben eski sabıkalı olduğum için bana iş veren yok. Şişli Belediyesi’ne de, İŞKUR’a da başvurum var. Yaptığım iş bu. Bayraktan başka sermayem yok.
CEZAEVİNDE KORKTUM
Geliyorsun cezaevine bir hafta, 10 gün olmuş. İtiraz dilekçesi veriliyor. Diyorsun ki buna da ret gelecek. Ama tahliye kararı çıktı. Dışarıda yaşananları ise bilmiyorum.
GEÇ DE OLSA ADALET YERİNİ BULDU
Geç de olsa adalet yerini buldu. Ama geç gelmiş adalet adalet değildir. Türkiye’de adaletin yerlere düştüğünü görüyorsunuz. Cezaevinde o kadar çok insan var ki; Haksız ve suçsuz yere yatıyor. Hiç birinin suçu kanıtlanmamış. Delillerden suçlulara değil de, suçlulardan delillere gitmeye çabalıyorlar."
"7'NCİYİ ALMAYA GELDİK"
Tutuklanan bayrakçı Ali Sarıçiçek'in eşi Merhamet Sarıçiçek, önceki gün ''Tamam benim kocam örgüt kurdu. 7 kişiyiz biz örgütüz. (Çocuklarını sayarak) 5 tane çocuğum var. Biz örgütüz. Eşim Kazlıçeşme'de de bayrak sattı. Orada neden tutuklamadınız?'' demişti.
Hakkında tahliye kararı çıkan Ali Sarıçiçek’in 'çete'si 17.00’den itibaren Metris Cezaevi’nin kapısında beklemeye başladı. 5 çocuğuyla birlikte cezaevinin kapısında zafer işareti yapan Merhamet Sarıçiçek, "7’nciyi almaya geldik" dedi. Sarıçiçek'in ailesi yaklaşık dört saat sanra babalarına kavuştu.
Çıktıktan sonra kendisini dışarıda bekleyen ailesiyle hasret gideren Sarıçiçek, Kuştepre’deki evine geçti. Evine geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Sarıçiçek, "İnsan ne söyleyebilirki, çok mutluyum, ailemin yanındayım. Medya, basın avukatlarımız bu olayın üstüne düşmeseydi, biz kendimizi aklayalım diyene kadar 6 ay, 1 sene geçerdi. Çünkü Türkiye’de adalet diye bir şey kalmamış" dedi.
İMZA ATACAKLAR
Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararında, "şüpheliler hakkında uygulanan tutuklama tedbiri ile verilmesi beklenen ceza arasındaki orantılılık ilkesi gereğince tutuklama kararlarının kaldırılmasına" ifadesi kullanıldı.
Kararda, bayrak satıcısı olduğu belirtilen Ali Sarıçiçek'in de aralarında bulunduğu 8 şüphelinin adli kontrol altına alınmasına hükmedildi. Şüphelilere, her gün mesai saatleri içerisinde karakola giderek imza atma şartı getirildi.
Mahkeme, söz konusu adli kontrol kararına uyulmaması halinde derhal tutuklanabilecekleri konusunun şüphelilere bildirilmesine de hükmetti.