Başkan Tor: FETÖ darbe girişimi tarihin en hain kalkışmasıdır

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tor: FETÖ darbe girişimi tarihin en hain kalkışmasıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 15:54

Başkan Tor: FETÖ darbe girişimi tarihin en hain kalkışmasıdır

Haberin Devamı

AK PARTİ Osmaniye İl Başkanı Avukat Hamza Tor, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin Cumhuriyet tarihinde görülebilecek en hain kalkışma olduğunu söyledi. Tor, parti binasında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı basın mensuplarının net tavrından dolayı teşekkür etti.
Darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler ile AK Parti’nin 15. kuruluş yıldönümü hakkında açıklamalarda bulunan Tor şunları söyledi: " Bu girişim devletin içerisine, özellikle de TSK ve Emniyet içerisine sinsice çöreklenerek yol almış hainlerin beklide son hamlesiydi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız ve Genel Başkanımız Binali Yıldırım’ın o anda dik durarak halkı meydanlara çağırması üzerine aziz milletimizin meydanlara çıkarak dik duruşu sayesinde darbe girişimi bertaraf edilmiştir. Aynı şekilde o akşam net duruşu ile demokrasiden yana olan hemşerimiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de teşekkür ediyoruz." dedi.

OSMANİYE’DE ALANLARDAYDI

Tor, hain girişiminin ilk anlaşıldığı saatlerde tüm Türkiye’nin olduğu gibi Osmaniye halkının da alanlara çıktığını hatırlattı. Tor, "Osmaniye’de milli iradeye inanan, demokrasiye inanan, milletini devletini seven insanlar meydanlara indiler. Bizde o saatten sonra parti binamızın önünde toplandık. Parti binamızın önüne binlerce kişi geldi. Gerçekten Osmaniye 15 Temmuz akşamı daha birçok ilde bu kalkışmaya karşı tepkiler, henüz başlamamışken kentimizde de çok yoğun bir şekilde başladı. Sadece parti binamızda değil, Cumhuriyet Meydanı’nda ve eski İl Özel İdaresi binasının orada da vatandaşlar toplanmaya başladı. " diye konuştu.

HAİN KALKIŞMA HEPİMİZE YAPILDI

FETÖ’nün bu hain girişiminin parti meselesi olmadığını her ortamda söylediğini anlatan Tor, "Bu kalkışma AK Partiye değil bütün millete, bütün devlete, bütün siyasi partilere devlet idaresine yapılan bir kalkışma olduğunu söyledik. O akşam partilerin siyasi kuruluşları meydanlara çıkarak demokrasiye sahip çıktıklarını gösterdiler. Aynı şekilde kadınlarımızda o akşam meydanlara çıkarak demokrasiye sahip çıktılar. Hepsine teşekkür ederim. Siyasi parti temsilcilikleri bizlere destek olduklarını söylediler. Bazıları ilk geceden gelerek yanımızda durdular. Demokrasi mitinglerinde bir arada durarak demokrasiye sahip çıktılar. En kısa zamanda onları ziyaret ederek onlara teşekkür edeceğiz. Bunun yanında basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Cansiperane bir şekilde hem görev yaptılar hem de demokrasiye sahip çıktılar. Basın mensuplarına ve kuruluşlarına teşekkür ediyoruz" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!