Başkan Keskin, Adalet Sarayı’na ziyarette bulunan Elitaş’a tepki gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Keskin, Adalet Sarayı’na ziyarette bulunan Elitaş’a tepki gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2016 17:21

Başkan Keskin, Adalet Sarayı’na ziyarette bulunan Elitaş’a tepki gösterdi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feyzullah Keskin, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın geçtiğimiz günlerde Adalet Sarayı’na yaptığı ziyarete tepki gösterdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın Adalet Sarayı’na yaptığı ziyareti eleştiren CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, “Bahsettiğimiz ziyaret tüm kamuoyunun da malum olduğu AKP Grup Başkanvekilinin Kayseri Adalet Sarayı’na gelme olayıdır. Kayseri’de bir çok işadamının gözaltında olduğu sırada Mustafa Elitaş’ın Kayseri Adalet Sarayı’na gerçekleştirdiği ziyaretin amacı nedir? Yapılan ziyarette neler konuşulmuştur? Yapılan ziyaret sıradan bir ziyaret ise Türkiye’nin gündemi de göz önünde bulundurularak neden diğer partilerin temsilcileri davet edilmemiştir? Bunların tamamının görüşmenin taraflarınca açıklanması gerekmektedir. Ancak açık olan bir şey var ki AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın Kayseri Adalet Sarayı’na geldikten sonra kendisinin de daha önceden iş adamı olması sebebiyle yakın olduğu bir çok işadamının serbest kalmış olması kamuoyunda soru işaretlerine neden olmuştur. Hassas bir süreçten geçerken siyasilerin ve o siyasinin grup Başkanvekili olması, arkasından bazı iş adamlarının serbest bırakılması acaba “FETÖ” temizliği yapılırken ikili ilişkilerle bu sürece müdahalemidir? Bu görüşme gerek başsavcılıkla gerekse ziyareti gerçekleştirenlerce kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Yoksa Elitaş veya iktidarın diğer milletvekillerinin adliye ziyaretleri dönem dönem devam mı edecektir? FETÖ soruşturması bu tür davranışlardan dolayı güvenirliliğini kaybedecektir. Zaten kamuoyunda bu işin amacından uzaklaştığı düşüncesi oluşmaya başlamıştır” ifadelerini kullandı.

Keskin ayrıca, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni kapı mitinginde de dile getirdiği “Siyaset kışlaya, camiye, adliyeye girmemeli” beyanımızı tekrarlıyoruz. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımız için geçerlidir. Ancak siyasi kişilerin Anayasamızca teminat altına alınan yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı hususunda daha dikkat etmesi gerekmektedir. AKP biran önce ben yaptım oldu ben istedim oldu anlayışından vazgeçmelidir. Bu nedenle siyasetçileri ülkemizin gündemi de değerlendirildiğinde daha dikkatli ve hassas olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!