Başkan Aşut: Yapılan, milletin emeğine karşı bir darbedir

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aşut: Yapılan, milletin emeğine karşı bir darbedir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2016 13:49

Başkan Aşut: Yapılan, milletin emeğine karşı bir darbedir

Haberin Devamı

 


MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin emeğine karşı bir darbe olduğunu söyledi.
MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Fettulahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 100 yıldır yaratmaya çalışılan demokrasiye darbe vurmak istediğini belirterek, "15 Temmuz'da yaşadığımız, bir terör örgütünün yıllarca devlet içinde yapılanmasının sonucu olan adi ve alçakça bir kalkışmadır. Darbe girişimi, bu milletin her bir ferdiyle yıllardır ilmek ilmek ördüğümüz, alın teri döktüğümüz değerlerimize, tüm kazanımlarımıza karşı, aslında milletin emeğine karşı bir darbedir.
Bu alçaklar 100 yıldır her bir ferdiyle fedakârlıklar yaparak bu noktaya getirdiğimizi güçlü ekonomimize darbe yapmak istemişlerdir. Bu alçaklar, yüzlerce yıldır her dış etkene rağmen, küresel oyunlara rağmen top yekûn millet olarak yarattığımız kardeşliğimize darbe vurmak istemişlerdir" dedi
Aşut, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin yeni bir destan yazdığını ifade ederek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarında sıkça kullandığı ve aslında olayı veciz bir şekilde özetleyen 'Kaderin üstünde bir kader var' inancı bu alçakların unuttuğu bir konuydu. Aklıselim herkes bu FETÖ ve aslında ülkemiz içinde şer odağı olan tüm terör örgütlerinin bir üst akıl tarafından idare edildiğini biliyor. Ancak 15 Temmuz gecesi tankların önüne yatan, ülkesinin geleceği için korkmadan bombaların arasına dalan, esir olmamak için kurşunların önüne çıkan yüce Türk milleti aslında o gece bu üst aklın da üstüne bir akıl olduğunu, bu malum üst aklı da çaresiz bırakan gerçek bir en üst aklın olduğunu gösterdi, o da yüce Türk milletinin feraseti, cesareti, vatan ve millet adına gözünü kırpmadan görevini yapma bilincidir. Genlerimize işleyen Kurtuluş Savaşı, Çanakkale ruhudur. İşte en üst akıl bizce budur ve tüm akıllara dur demiştir. Bu milletin bir ferdi olmakla bir kez daha gurur duyuyorum" diye konuştu.
Yaşananlardan sonra daha çok çalışmanın gerektiğini kaydeden Aşut, şunları söyledi:
"15 Temmuz'da şahit olduğumuz bu feraset ve fedakârlıklar artık bizi ülkemiz ve milletimiz adına daha çok çalışmaya, daha çok emek sarf etmeye zorluyor. Bundan dolayı MTSO olarak demeçlerimizde sürekli şunu söyledik; devletimiz ve güvenlik güçlerimiz bu alçak terör örgütleri ile mücadele ederken, bizler toplumun tüm kesimleri, kendi görevlerimize odaklanmalı ve herkes kendi cephesinde kanının son damlasına kadar mücadelesini vermeli ve ülkenin normalleşmesini sağlamalıyız."
İş dünyası olarak terör örgütlerinin ve destekçilerinin deşifre olması, devletin kılcal damarları içinden atılması adına tüm desteği vereceklerini vurgulayan Aşut, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öte yandan iş dünyasının sorunlarını, bizi geleceğe taşıyacak olan, bir anlamda sosyal huzurumuz olan ekonomimizin zarar gören kısımlarını onarmak ve geliştirmek anlamında bu konulara odaklanmamız gerekmektedir. Düşen ihracata, artan işsizliğe çare bulmaya çalışmak, bunlar için projeler ve çözümler üretmek en az bu terör örgütleri ile mücadele etmek kadar önemlidir. Ekonomimizin yüksek teknolojili ve katma değer üreten bir sanayi devrimini yaşaması, bunun alt yapısını hazırlamak, ar-ge ve inovasyonla dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmeye çalışmak en az bu terör örgütleri ile mücadele etmek kadar önemlidir."
Terör örgütlerinin milletin ve devletin önünde kaybettikleri mücadeleyi başka alanlara taşıyacağına dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Darbe girişimi ile yıkamadıkları devleti, seçilmiş hükümeti, demokrasiyi bu kez ekonomi ile yıkmaya çalışacakları aşikardır. Bundan dolayı askeri anlamda, emniyet güçleri ve istihbarat anlamında ne kadar güçlü olmamız şart ise, ekonomik anlamda da o kadar güçlü olmak zorundayız. Çünkü Mersin iş dünyası olarak artık bizim tek görevimiz önce kentimizin sonra da ülkemizin ekonomik gelişmesi adına projelerimize devam etmektir. Tüm çabamız kentimizin ve ülkemizin üretimini, ihracatını artırmaya yönelik olacaktır. Bu işin arkasındaki o malum üst akılara verilecek en güzel cevap güçlü bir ekonomiyi tesisi etmektir."

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!