Başbakan Yıldırım: Büyük hedeflerimiz var (3)

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım: Büyük hedeflerimiz var (3)
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 18:20

Başbakan Yıldırım: Büyük hedeflerimiz var (3)

Haberin Devamı

MHP STANDINI ZİYARET ETTİ
Başbakan Binali Yıldırım, Menemen ile Konak'taki törenlerden sonra Alsancak Semti'ndeki Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde bulunan MHP'nin 'Evet' standını ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm temel atma töreni için Karabağlar İlçesi'ne geçti.
Törende ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki konuştu. Bakan Özhaseki, "Türkiye son ödemde, son yüzyıllarda mazlumların sığınma coğrafyası oldu. Balkanlarda, Kafkaslarda, Arap coğrafyasında, doğuda, batıda ne kadar mazlum varsa Türkiye'ye gelip Anadolu'nun güzel topraklarına sığınmışlar. Bir olmuşuz, beraber olmuşuz. Gönül coğrafyasının merkeziyiz. Bir taraftan PKK ile 40 yıldır mücadele ediyoruz. Son dönemde canlarına okuduk. Katil, terörist ordusunu bitirdik. Şehirleri, kazaları, dağları, sınır ötesini temizledik. Bir başka tarafta FETÖ çıktı. Hepiniz tanırsınız. Kibar yüzle gelip bizlere 'Hizmet ediyoruz' dediler. Bir gecede kurt adama dönüştüler. Milletin üzerine kurşun sıktılar. Milletin meclisini bombaladılar. Onları da temizledik. Devlette ne kadar satılmış adamları varsa onları da dışarıya attık" dedi.
KARABAĞLAR'A ÖRNEK PROJE OLACAK
Başbakan Binali Yıldırım ise Karabağlar'da tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek şunları söyledi:
"Yıllardır hep lafı yapılan ama bir türlü başlanamayan kentsel dönüşüm projesini başlatıyoruz. Bu proje 20 bine yakın İzmirliye yakışan adeta küçük bir şehir olacak. 4 bin 500 konut. Bir ilçe kadar. Yeşil alanlarıyla AVM ile her türlü sosyal donatı alanlarıyla Karabağlar'a örnek bir proje. İzmir'deki yapıların büyük bir kısmı 1975'ten sonra başlayan göçlerden sonra yapılmış ve maalesef İzmir'deki yapıların yüzde 60'dan fazlası imarsız, plansız ve şehirciliğe uygun yapılar değil. Bu çarpık yapılaşmayı İzmir'de tersine döndürecek en önemli projeyi Karabağlar'dan başlatıyoruz. İzmir deprem bölgesi. Depremde, bir afette can ve mal kaybı olmaması için mutlaka bu değişimi yapmamız gerekiyor. Burada park olacak, otopark olacak, çocuklarımızın, kadınlarımızın rahatça vakit geçireceği yer olacak." 
Türkiye'de 14 yılda 775 bin konut yaptıklarını belirten Başbakan Yıldırım, "Vatandaşlarımıza teslim ettik. İşte hizmet işte AK Parti. Kentsel dönüşüm, sadece plansız eski evlerin değil, imara uygun olmayan, tekniğine uygun olmayan dayanıksız evlerin de yenilenmesidir. Amacımız hemşehrilerimizin, çok güzel şartlarda yaşaması, gelişmiş evlerde oturması. Ne gerekiyorsa onu yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bıkmadan, size hizmete ediyoruz. 14 yıldır yurdun her köşesine elimizin değmediği, hizmetin gitmediği bir yer yok. 780 bin kilometrekare vatan toprağının her köşesine, yolarıyla, hastaneleriyle, okullarıyla limanlarıyla, havalimanlarıyla, hızlı demiryollarıyla, bir Türkiye'yi, üç Türkiye yaptık. Eğer engeller olmasaydı önümüzde, bugün bir Türkiye, üç Türkiye değil 5 Türkiye olacaktı" dedi.
'GÜCÜMÜZÜN YETMEDİĞİ İŞ VAR'
Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
"Yolları yaptık, yolları aştık. Anayasa yolunu da 16 Nisan'da açmaya hazır mısınız? 'Hayır'cılar ne diyor biliyor musunuz? 'Efendim biz yol istemiyoruz, yolları yapmayın, arabamız olsun ama yolumuz olmasın. Tek şerit gidiş, tek geliş bize yeter.' Biz de diyoruz ki size yeter belki ama millet yol istiyor. Millet geleceğin aydınlık Türkiye'sinin inşa edilmesini istiyor. Mevcut anayasa sistemi, maalesef üzülerek söylüyorum, Türkiye'de sürekli sistem problem üretiyor. Bir dönem geliyor, güçlü iktidarlar oluyor. Türkiye kazanıyor ama bu vesayetçiler, darbe zihniyetindeki kesimler hemen bir yolunu bulup bir şekilde halkın seçtiği hükümetleri al aşağı ediyor, maalesef kazandıklarımız elimizden çıkıp gidiyor. Allaha şükür 15 yıldır AK Parti iktidarda da Recep Tayyip Erdoğan iktidarda da onun arkadaşları iktidar da istediklerini yapamıyorlar. 14 yıl boyunca hizmet ettik. Bir yandan hizmet ettik, bir yandan da şeytan taşladık. Şeytan taşlamadan vakit bulunca da okulları, hastaneleri, yolları yaptık. Düşünün bu engeller olmasa, şimdi Türkiye nerede olurdu. Bunun 3 katı daha gelişmiş olacaktık. Onun için Türkiye'nin bundan sonra 100'üncü yılına giderken herhangi bir sorunla karşılaşmaması için yapmamız gereken, artık bu sistemi değiştirmektir. Bu sistem değişmesi ne demek? Artık iktidar, kapalı kapıların arkasında değil, milletin gözü önünde değişecek. İktidarı siz kuracaksınız. Siz indireceksiniz."
'TEK ADAM DİYE TUTTURDULAR'
Anayasa değişikliğine karşı çıkanların 'Tek adam' diye tutturduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Milletin patron olduğu yerde, seçimle iktidara getirdiği yerde tek adam olur mu? Padişah mı var? Hayır tabii ki yok. Diyorlar ki 'Bu sistem Erdoğan için.' Hadi oradan. Bu sistem Erdoğan için değil, her doğan içindir. Dolayısıyla bu değişiklikle birlikte milletin iktidarına geçiş yapıyoruz. Vesayetten, garantili, milletin iktidarına geçiş yapıyoruz. Ancak bir bakıyoruz ki PKK, FETÖ, Kandil, HDP ne kadar şer güçler varsa bir olmuşlar. Hayır çıkması için ellerinden geleni yapıyorlar. Kendilerini parçalıyorlar. Ne yaparsanız yapın bu millet 'Evet, evet, evet' diyecek. Kandil'deki terörist başı diyor ki 'Aman çok çalışın hayır çıksın. Evet çıkarsa biz biteriz' diyor. Buradan söylüyorum. Evet çıkacak, siz de biteceksiniz. Onların kandillerini söndüreceğiz."
CHP'Lİ BOZKURT'A 'ALÇAK' TEPKİSİ
Bir televizyon programındaki konuşmasında "Sandıktan 'Evet' çıkarsa kimse heveslenmesin. Yine Samsun'dan başlar 7 sülalenizi kovalar denize dökeriz" diyen CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a da tepki gösteren Yıldırım, şunları söyledi:
"CHP niye karşı çıkıyor? Bunlar halkın iradesine, gücüne inanmıyorlar. Bunlar ömrü boyunca hep dumanlı havalarda iş yapmayı severler, çalışarak milletini desteğini alıp iktidara olmak bunların hayali değil. Gece gündüz demeden vatandaşlara sürekli korku, tehdit. Bir tane milletvekilleri 'Evet'çileri İzmir'den denize dökecekmiş. Alçak! Sen kimsin? İzmir seni ne yapacağını bilir. Bakın İzmir kimi denize dökeceğini iyi bilir. İzmir, Yunan'ı denize döktü. Şimdi de teröristleri denize dökecek. Bu milletin başını ağrıtan, acı çektiren bütün terör örgütlerinin canına okuyacak İzmir. İzmir, benim şehrim. İzmirliler 16 Nisan'a hazır mısınız? 'Evet, evet, evet' diye sandıkları dolduracağız."
Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasından sonra temel attı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!