Bana neden cimri diyor bilmem

Güncelleme Tarihi:

Bana neden cimri diyor bilmem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2011 00:00

Fanteziyle pop buluştu, sıkı dostlar Alişan ve Demet Akalın “Melekler İmza Topluyor” için birlikte stüdyoya girdi. şarkıya ilgi büyük... Akalın’a göre bu ilginin ve şarkının başarıya ulaşmasının sırrı, okuma stillerinde saklı: “Alişan acıklı söylüyor, ben de giderli... ılginç bir noktada buluştuk.”

Haberin Devamı

Sizin hiç single’ınız yoktu, nereden çıktı şimdi bu fikir?   

- Alişan: Fikir bir anda doğdu. şarkıyı Hakkı Yalçın ve Ceyhun Çelikten yaptılar, aslında başkasına gidecekti. Ben erken davrandım, “Kimseye yollamayın, bu kadar güzel şarkı bulmuşken değerlendirelim, bayramda düet single olarak çıkaralım” dedim.

- Demet Akalın: Bana mı gelecekti yoksa?

Şarkı gerçekten Demet Hanım’a mı gidecekti?

- Alişan: Hayır, Demet’e gitmeyecekti.      

- Demet: Yok yok, galiba bana gelecekti... Orada bir şeyler döndü...

Peki, düeti Demet Hanım’la yapmaya nasıl karar verdiniz?

- Alişan: Ceyhun, direkt “Demet’le düet yap” dedi ama ben uzun süre bundan Demet’e bahsetmedim. Sadece “Çok güzel bir şarkı var, sana dinleteceğim” diyordum.

- Demet: Evet, bana “Bir şarkı var, sen öyle bir yerinde girip çıkacaksın sadece” dedi. Sonra şarkıyı dinletti, çok sevdim. şarkı güzel olursa okurum zaten, laf olsun diye okumam. Neyse... Onlar biraz projeyi büyüttüler. Ben de “Hepsini okuyayım, siz ne kadar kullanmak isterseniz kullanın” dedim. Benden o ışığı alınca “Düet yapalım” diyebildi.

ŞARKIYI 10 DAKİKADA OKUDU VE GİTTİ

Ya şarkıyı sevmeseydiniz?
 
- Demet: Boğazım ağrıyor falan derdim, bahane bulurdum.

- Alişan: Geldi stüdyoya, şarkıyı 10 dakikada okudu ve gitti. Hiç düzeltme yapmadan mix’e soktuk, inanamadım.

Biraz hızlısınız sanırım...

- Demet: şarkıyı çok sevdiğin zaman başka bir elektrik oluyor. Ben “Olacak Olacak”ı da 15 dakikada okumuştum.

En son “10” albümünü çıkardınız, ondan istediğinizi alamadığınız için mi single’a yöneldiniz?

- Alişan: Hayır hayır, “10”un promosyonu devam ediyor, ona çekeceğim klipler de var. Sadece bu şarkıyı bekletmek istemedim.

Son baktığımda, henüz klibi olmamasına rağmen “Melekler ımza Topluyor” Youtube’da 400 bin kez tıklanmıştı...

- Alişan: şu an 800 binlerde... Benim için de farklı bir şey oldu. Artık bazı radyolar sadece pop müzik çalıyor ya... Beni fantezi arabesk dalına koyduğu için çalmayan radyolar bile bu şarkıyı çaldı. Tabii, bunda Demet’in de etkisi büyük. Bir de üstüne remix yapınca tamamen pop oldu.

- Demet: Bir de sanırım insanların böyle bir şarkıya ihtiyaçları vardı. Alişan hep acıklı şarkılar söylüyor, ben de hep giderli şarkılar söylüyorum. Çok enteresan bir yerde buluştuk. ınsanların şarkıyı sahiplenmesinin sebebi bu sanırım. ınsanlar ayrılıyor, kopma noktasına geliyor; o zaman da ne yapıyor, dua ediyor. Meleklerden böyle bir şey bekledikleri için şarkıyı da sevdiler.

DEMET BANA NEDEN CİMRİ DİYOR BİLMEM

Siz, uzun zamandır arkadaşsınız. Nasıl tanıştığınızı hatırlıyor musunuz?

- Demet: Ben unuttum, nasıl tanışmıştık sahi...

- Alişan: Ben 2005 yılında Bodrum’da, İbrahim ağabeyin barında çıkmıştım. Demet dinlemeye gelmişti. Orada tanışmıştık. Bir hafta sonra da arkadaşlarla hep beraber ıtalya’ya tatile gittik. O gün bugündür bir daha kopmadık.

Demet Hanım size çok takılıyor, kızmıyor musunuz hiç? En son omuzlarınız dar diye dalga geçti, arada da “cimri” diyor...

- Alişan: O bana takılır, ben de ona... Canı sağ olsun.

- Demet: Cimri demedim, pinti dedim bu arada!

- Alişan: Kızmıyorum da. Bu pintilik olayından muzdaribim çünkü hiçbir zaman pinti olmadım. Niye öyle dedi bilmiyorum. Belki bir şeyi ödemeyi unutmuşumdur.

- Demet: Dur, düşünüyorum... Bir kere sushi yemeye götürmüştü beni. Neredeyse bütün mönüyü söyledim. “Yuh! Hepsini mi yiyeceksin?” dedi. Oradan çıktı sanırım.

ALİŞAN YÜZÜNDEN SEDA’YI GÖREMİYORUM

Bir süredir Demet Hanım’ın vokalisti Seda Önder’le berabersiniz. Nasıl başladı bu aşk? Demet Hanım mı tanıştırdı sizi?

- Alişan: Dolaylı olarak... Demet, yazın evinde mangal partisi verdi. Orada görüştük.

- Demet: Benden ayrı buluştular anacım, hiç haberim yok.

- Alişan: Evet, Demet’in haberi yoktu. Biz ondan ayrı bir kere görüştük, zaten ilk buluşmada da patladık. İlk Kelebek görüntüledi hatta.

- Demet: Seda vokalistten öte arkadaşım. Eskiden her gün görüşüyorduk. Ta ki bu beyefendi çıkana kadar! şimdi yüzünü göremiyoruz.

Demet Hanım bile bilmiyorken görüntülenmek sizi zor durumda bırakmadı mı?

- Alişan: ılk görüşmede görüntülenmek kötüydü, çünkü o zaman sevgili değildik. Evi o tarafta olduğu için “Geleyim, sohbet edelim” dedim. Sohbetimiz bitti, “ıyi ki buraya gelmişiz Yeşilköy’de kamera yok” diye düşünüyorum. Dışarı çıktık ve Kelebek muhabiri çekti. Talihsiz bir durumdu. Ondan sonra koptuk zaten, iki ay görüşmedik.

Sonra nasıl bir araya geldiniz?

- Alişan: Bir gün Demet’in evine gittim. “Seda da burada” dedi. Ondan sonra tekrar bir araya geldik ve mesajlaşmaya başladık.

“Sonunda aradığımı buldum” diyor musunuz?

- Alişan: Onun için daha erken ama şu anda mutluyum. Bir şey hissetmesem asla birlikte kameraların karşısına çıkmam.

Haberin Devamı

ANNEANNEM ACI ÇEKİYOR

Demet Hanım, özel hayatınız hep gündemde, hep magazin basınının manşetlerinde... Bu kadar göz önünde olmak sizi rahatsız etmiyor mu?

- Demet: Yoo... ıstediğim zaman kendimi geri çekebiliyorum zaten... Çiftliğe kapanmış bir pop star da olabilirdim ama bu bana uymuyor. Gezmeyi seviyorum. Hayata bir kere geliyoruz, izole yaşamak istemiyorum. Bu durumdan şikâyetçi değilim.

Söyledikleriniz de yanlış anlaşılabiliyor. Mesela geçen gün anneannenizle ilgili bir haber yapıldı.

- Demet: Her söylediğimin arkasında art niyet ararsan bulursun. Anneannem kalça kemiğini kırdı, sonra yaraları büyüdü. Birkaç ameliyat daha geçirdi. “Çıkmaz o ameliyatlardan” dediler ama çıktı. Doktor “Artık safra kesesi, karaciğeri, her şeyi bitmiş” diyor. Mamayla besleniyor ve artık beni bile tanımaz halde. Çok acı bir durum. Doktorlara göre 15-20 gün ömrü kaldı. Ben de bu yüzden “Çok acı çekmeden gitmesini bekliyoruz” dedim. Haberi yazanlar herhalde sağlıklı olduğunu sanıyorlardı.

Bu tür haberler karşısında “Aman boşver” diyebiliyor musunuz?

- Demet: Aile ile ilgili haberleri boşveremiyorum. Ne ben demirdenim ne de sinirlerim çelikten... Çok üstüme gelindiğinde tırnaklarımı çıkarıyorum. Gerçi eskiden daha fazla takılıyordum, artık o kadar değil.

Haberin Devamı

SAMSUNSPOR ADIMI HİÇ ZİKRETMESİN

Son dönemde aşk hayatınızla çok sık gündeme geliyorsunuz...

- Demet: Bu zaman zaman oluyor. Ama gerçekten sevimsiz bir yaz geçirdim. Bir ilişki bitirdim. Sonrasında Alişan’ın arkadaşlarıyla bile yazdılar beni.

Yani genç futbolcu Savaş Yılmaz’la da birlikte değilsiniz...  

- Demet: Benim zaten bir erkek arkadaşım var. Adamın adını farklı yazıp futbolcu dediler. Sevgilimin adı Okan Kurt. Ama bu ilişkiyi çok fazla göz önünde yaşamak istemiyorum. Çünkü o bir işadamı ve bu konularla alakası yok. şu anda üstüne toz konmasından sakındığım bir ilişkim var. Samsunspor çok fazla ismimi zikrederse, gerekli mercilere avukatlarımla cevap vereceğim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!