Balıkesirliler yürüyüp, demokrasi nöbeti tutacak

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirliler yürüyüp, demokrasi nöbeti tutacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 11:49

Balıkesirliler yürüyüp, demokrasi nöbeti tutacak

Haberin Devamı

BALIKESİR'de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı etkinlikleri  sürüyor.

Balıkesir Şehitliği'nde ve darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Harekat Merkezi'ne düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Turgut Solak'ın kırsal Ovabayındır Mahallesi'nde bulunan kabri başında anılmasıyla başlayan etkinlikler, Avlu'da açılan resim sergisi, söyleşi, kahramanlık türkülerinin yer aldığı konserle sürdü. Avlu'daki etkinlikte darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'ndeki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen polis memuru Mustafa Serin'in ailesine plaket ve tablolar sunuldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği "15 Temmuz Kahramanları ve Şehitleri" konulu tiyatro ve şiir yarışmasında dereceye giren eserler Salih Tozan Kültür Merkezi'nde sahnelendi.  Gülser Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi'nin 'Gecenin Yıldızları' oyunu katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Etkinlikler bu akşam saat 19.30'da şehit yakınları için Otel Basri'de düzenlenen yemekle sürecek.

KORTEJ VE DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz Cumartesi günü Zağnospaşa Camisi'nde ikindi namazının ardından mevlit okunacak. Aynı gün saat 21.30'da kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Alihikmetpaşa Meydanı'nda başlayacak yürüyüş Milli İrade Meydanı'nda sona erecek. Yürüyüşün ardından 21.45'te meydanda demokrasi nöbeti tutulacak. 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi açılacak, Kur'an-ı Kerim okunacak, kahramanlık türküleri konseri verilecek. 00.13'te sala okunmasının ardından, 02.32'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dev ekrandan naklen yayınlanacak. Etkinlik 05.47'deki sabah namazı ile sona erecek. Vali Ersin Yazıcı, Balıkesirliler'i Demokrasi Nöbeti'ne davet ederken, "FETÖ'ye kahramanca direnen halkımızla birlikte nöbet tutmak bizim için büyük onurdur" dedi.

BAŞKAN UĞUR'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 15 Temmuz'un milletine inanmış bir lider ile liderine inanmış bir milletin yazdığı önemli bir destan olduğunu vurguladı. Başkan Uğur, yazılı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

"Türk milletinin feraseti ve liderinin cesareti ile 15 Temmuz günü hainlerin tuzakları yerle bir olmuştur. Ölümü öldürerek, şehadet şerbetini kutsal kabul eden bu aziz millet 15 Temmuz akşamı liderinin çağrısına sessiz kalmayarak demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe sahip çıkmıştır. 15 Temmuz güçlü bir liderin çağrısı ile güçlü bir milletin dirilişinin gerçekleştiği gündür. O gece milletimiz sayısız destanlar yazarak tarihin altın sayfalarına önemli bir not düşmüştür. Her ne olursa olsun bu aziz millet asla esareti kabul etmeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Kahraman Türk ordusunun ve devletin kurumlarının içerisine yıllardır sızmaya çalışan hain FETÖ terör örgütünü milletimiz bozguna uğratmıştır. Milli mücadelenin başladığı, Kuvayi Milliye ateşinin yakılarak Anadolu'nun dirilişini başlatan Balıkesir, mevzu vatan olduğunda ülkemizin her yerinde olduğu gibi bayrağına, ülkesine, Başkomutanına sahip çıkarak meydanları boş bırakmamıştır. Şunun bilinmesini isterim ki devletimiz, şehitlerimizin kanını asla yerde bırakmayacaktır. Ülkemizi darbelerle geri kalmışlığa, kaos ortamına mahkum etmek isteyenlere asla müsaade etmeyecektir. Ülkemizde bir daha darbe teşebbüsüne cesaret edilmemesi için hain FETÖ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir."

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!