Balıkesir'in yeni İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirin yeni İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 12:41

Balıkesir'in yeni İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın Kararnamesi'yle Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Balıkesir'e atandı. Balıkesir'de vekaleten görev yapan Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Dağdeviren ise Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Balıkesir Emniyet Müdürü Feridun Boz'un 24 Mart 2016'da emekli olmasının ardından 15 Temmuz'da Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Dağdeviren vekaleten atandı. Dağdeviren'in atandığı gün darbe kalkışması yaşandı. 30 Temmuz gecesi Ercan Dağdeviren, FETÖ içinde yer alan polislere telsizden seslenip, "İnandığı şeyi savunmayan, yanımızdaymış gibi görünen ama karşımızda olan, tasması başkasının elinde bulunan meslektaşlarıma sesleniyorum. Belki bugün bu son şansınız olabilir. Sizleri halkın oylarıyla, milli iradeyle göreve gelmiş hükümetimize ve devletimize biat etmeye davet ediyorum. Öz devletinizin kucağına özür dileyerek gelmenizi diliyorum. Bu şansı kullanın, değerlendirin. Yarın geç olabilir. Bu şansını kullanmak isteyen arkadaşlara sesleniyorum. Ben makamımdayım ve sizi bekliyorum" demişti.

Bir süre sonra tekrar telsizle polislere anons yapan Dağdeviren, "Polisevi müdürümüz kentin değişik noktalarında görev yapan tüm personelimize ulaşarak ne istediklerini teker teker sorsun. Adana isteyene Adana, kola isteyene kola, havyar isteyene havyar tedarik edilip görev noktalarına götürülsün" talimatı vererek gündeme gelmişti. Ercan Dağdeviren son kararname ile Sinop Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Adana emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, 1962 yılında Adana'da doğdu. 1980'de Polis Koleji'nden, 1984'de Polis Akademisi'nden mezun oldu. Sırasıyla Kırşehir, Rize, Edirne, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüklerinde değişik rütbe ve birimlerde, Koruma Birim Amiri olarak çalıştı. Ataşe unvanıyla 3 yıl süreyle İsveç-Stokholm'da görevde bulundu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Asayiş Dairesi Başkan Yardımcılığı'nda bulundu. Merkez Emniyet Müdürü, Polis Başmüfettişi olarak görev yaptı. Kars İl Emniyet Müdürü iken 8 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Müşterek Kararname ile Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne, son kararname ile de Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edildi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!