Balbay gençlerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Balbay gençlerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2016 14:25

Balbay gençlerle buluştu

Haberin Devamı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında devletin el koyduğu özel üniversitelerde okuyan öğrenciler için her hafta farklı bir karar alındığını öne sürerek, bu öğrencilerin mağdur edilmemesini istedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay Karşıyaka Belediyesi'nin Yamanlar'daki gençlik kampında ilçe gençlik kolları başkanlarıyla buluştu. 20 ilden 60 temsilcinin katıldığı kampta gençlerle söyleşen Balbay şu noktaların altını çizdi:

"Birinci ayını doldurmakta olan darbe girişiminin bütün yönleriyle aydınlatılması gerekli. Bunun için bir komisyon kuruldu. CHP, MHP, HDP komisyona üye verdi ama, AKP hala vermedi. Neden? AKP o gecenin aydınlatılmasından yana değil mi? 15 Temmuz gecesi başlayan karmaşa devam ediyor. Bütün kurumların yapısı değişiyor. En çok etkilenen ise eğitim. Devlete güvenip YÖK denetimindeki üniversitelere kayıt yaptıran öğrencilerle ilgili bir haftada 3 ayrı karar alındı. Bu yönetememe halidir. Üç günde bir o an akla gelen adımı karar diye almak yerine öğrencilerin hiçbirini mağdur etmeyecek bir yöntem bulunmalı. Genç kuşaklara daha güzel bir Türkiye bırakmak isterdik. Bunun yerine miras olarak mücadele bırakıyoruz. Ancak bu da önemli. Haklı bir mücadelenin içinde olmak da insanı yaşama bağlayan büyük bir değerdir. 15 Temmuz'dan sonra rafta madde madde hazır olduğu anlaşılan FETÖ ile mücadele harekatı başladı. Binlerce kişi FETÖ ile bağlantısı nedeniyle devletten uzaklaştırıldı. Arkası geleceği söyleniyor. AKP İzmir İl Başkanlığı 9 Ağustos'a kadar İşadamı Ahmet Küçükbay'ın sahibi olduğu binadaydı. Küçükbay tutuklanınca o gün sabaha karşı binadan çıktılar. Kontrat o gece sabaha karşı mı doldu? Kira bedeli ne kadardı? Gençlerin unutmamasını dilediğim üç sözü paylaşmak isterim; siyaset umut üretme sanatıdır, halka küsülmez, çözümsüz sorun yoktur."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!