Bakan Özlü: FETÖ/PYD örgütü TÜBİTAK projelerini sabote etti (2)

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özlü: FETÖ/PYD örgütü TÜBİTAK projelerini sabote etti (2)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 18:22

Bakan Özlü: FETÖ/PYD örgütü TÜBİTAK projelerini sabote etti (2)

Haberin Devamı

"FETÖ’DEN SONRA PKK KARTINI SÜRDÜLER"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, işadamlarıyla bir araya geldiği toplantıda 15 Temmuz askeri darbe girişiminin var olan birlik ve beraberliği arttırdığını söyledi. PKK saldırılarını hatırlatan Özlü, “Öyle anlaşılıyor ki, 15 Temmuz’da FETÖ ile ülkemize saldıranlar, sonrasında da masaya PKK kartını sürdüler. Herkesin şunu bilmesi gerekiyor. Türkiye, bu tür terör hadiseleriyle, hizaya çekilecek bir ülke değildir. Bu toplum, özellikle 15 Temmuz’dan itibaren, var olan birlik ve beraberliğini daha da artırmıştır. Her türlü kötülük, her türlü terör ve şiddet, bu birlik ve beraberliğin karşısında yenilmeye ve ezilmeye mahkumdur. Toplumsal kaos ortamı oluşturmaya çalışan, Türkiye’yi zayıf düşürmeyi ve yolundan döndürmeyi hedefleyen terör örgütlerine asla izin vermeyeceğiz. Türkiye’yi büyütmeye ve güçlendirmeye hep birlikte devam edeceğiz” dedi.
Hükümet olarak sanayi ve ekonomi konularında katı ve kural dayatmacı olmayacaklarını kaydeden Bakan Özlü, katma değeri ve ihracatı arttıracak yatırımlar yapılmasını sağlayacaklarını ifade etti. Yatırımlara en uygun destekleri vereceklerini anlatan Özlü, şunları söyledi:
“Bu yatırımın ihtiyacı neyse, en uygun destekleri vereceğiz. Bakanlık olarak, biz de çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Mart başında yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi’nin ikincil mevzuatını geçtiğimiz günlerde yayınladık. Mayıs ayında meclise sevk ettiğimiz Sınai Mülkiyet Kanun Tasarısını da Ekim-Kasım aylarında yasalaştıracağız. Yine Üretim Reform Paketiyle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bu paketle, ülkemizde üretenin ve üretimin önünü açacağız. Özellikle de yatırım yeri bulmayı kolaylaştıracağız. Altyapıyla ilgili süreçlerin ve ön hazırlıkların tamamını kamu olarak biz yapalım istiyoruz. Çünkü sanayicinin bu süreçlerle oyalanmasını, vakit ve enerji harcamasın istemiyoruz. Sanayici, sadece yatırımına, ne üreteceğine, nasıl üreteceğine, ürettiğini nereye ve nasıl satacağına, teknolojiye ve tasarıma odaklansın istiyoruz. Kısaca diyoruz ki, devlet kendi işini doğru yapsın. Yapsın ki, böylece sanayici de kendi işini rahat rahat yapabilsin”
Bakan Özlü, toplantının ardından Edirne’den ayrıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!