Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, 'Dış Ticaret Temel Eğitimi' semineri

Güncelleme Tarihi:

Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, Dış Ticaret Temel Eğitimi semineri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2018 11:53

Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası’ndan, 'Dış Ticaret Temel Eğitimi' semineri

Haberin Devamı

BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin dış ticaret bilgi ve tecrübelerini artırmak için Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu işbirliği ile 'Dış Ticaret Temel Eğitimi' konulu bir seminer düzenledi.

Babaeski Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, Meclis Başkanı Hasan Güre, Babaeski Ticaret Borsası ve TOBB Mevzuat Komisyonu Başkanı Fahrettin Özün, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Şahin Arslan, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Cenk Dönmez, Babaeski Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Dimitoka, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Kurucu Başkanı Nusret Can, Banka Müdürleri, Sanayici ve birçok meslek grubundan İş adamları katıldı. Seminere, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emre Ceylan Günel, konuşmacı olarak katıldı.

Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, "Coğrafi açıdan bölgemizde Avrupa’ya açılan beş adet gümrük kapısı bulunmasına rağmen, bölgemizde giderek artan dış ticaret potansiyelinden ilçemiz istediği gibi gerektiği payını alamamaktadır. Uluslararası ticaretin bir alt başlığı olan dış ticaret, ülkelerin birbirleriyle yaptıkları mal hareketlerini kapsamakta olup, ihracat ve ithalattan oluşmaktadır. Dış ticaret günümüz dünya şartlarında, tüm ülkelerin vazgeçemeyecekleri ticaret türüdür. Ülkelerin dış ticaret yapmadan vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamaları mümkün olmayıp her ülke değişen oranlarda dış ticaret yoluyla birbirine bağımlıdır. Bugünden itibaren üyelerimizden gelecek talepler doğrultusunda farklı konularda eğitim seminerleri vermeye devam edeceğiz" dedi.

Sine vizyon eşliğinde yaşanmış örnekler ile birlikte sunulan seminerin sonunda, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Öner, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emre Ceylan Günel’e, verdiği seminerden dolayı teşekkür ederek, günün anısına kendisine Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri adına gümüş bir plaket takdim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!